ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Απριλίου 2013
  • Views121

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων επαφών τους με θεσμικούς φορείς του Νομού, οι πολιτευτές του κινήματος Γκανιάτσου Σ., Γούλας Α., Μουρατίδου Μ. & Τσακίρης Γ., συναντήθηκαν σήμερα (18/04/2013) με εκπροσώπους των Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΟΕΒΕΚ) Ν. Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν τα πλείστα όσα θέματα απασχολούν τον εμπορικό, επαγγελματικό και βιοτεχνικό χώρο του Νομού, με κυριότερο αυτό της επιδότησης του 12% των επιχειρήσεων των Νομών της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλας και Δράμας).

Μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα ζητήματα

  •  των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης,
  • της  πρότασης ρύθμισης των οφειλών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, όπως αυτή παρουσιάσθηκε πρόσφατα ως προϊόν συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικα,
  •  των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με το πρόγραμμα εγγυήσεων του ΕΤΕΑΝ,
  • της έλλειψης διάθεσης, προσωπικού αλλά και συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της πολιτείας για την οριστική πάταξη του παραεμπορίου , καθώς επίσης και
  • των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω της «ιδιότυπης φορολογίας» η οποία τους επιβάλλεται από την ΑΕΠΙ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση από πλευράς των πολιτευτών προς τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και του ΟΕΒΕΚ, επιτομών του Οικονομικού Προγράμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τις προτάσεις του κινήματος που αφορούν τους εμπόρους, βιοτέχνες & επαγγελματίες της χώρας και την παραλαβή των προτάσεών τους όσων αφορά τα προβλήματα του χώρου τους.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments