• Views306

Με ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟκ και της ΔΗΜΑΡ  πέρασε το βράδυ της Κυριακής το Πολυνομοσχέδιο καθώς και 2 τροπολογίες που εντάχθηκαν σε αυτό.

Συνολικά ψήφισαν292 βουλευτές από τους οποίους 168 ψήφισαν ΝΑΙ, 123 όχι και 1 “παρών”

490 ευρώ…

Η διατύπωσηνομοτεχνικής προσθήκης του κου Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σεολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο τηςτροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσαςνομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως – ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούντα 427 ευρώ μηνιαίως.

 Σε ό,τι αφορά δε,την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτροανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σεαυτές, θέσεις εργασίας».

Ο υπουργόςΔιοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ενημέρωσε τη βουλή για τις πηγέςαπό τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από τοΔημόσιο έως το τέλος του 2014.

Τσίπρας προς κυβέρνηση: «Μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία χρέους»
«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα. Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική συνταγή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο και αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους. Σώζετε τη χώρα αδιαφορώντας για το λαό της», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι «απουσιάζει κατά τη συζήτηση ενός πολύ κρίσιμου νομοσχεδίου», ενώ καταλόγισε αντιφάσεις στους υπουργούς της κυβέρνησης που ανέλαβαν την κοινοβουλευτική του υπεράσπιση.
«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κατά της «Αριστεράς της ευθύνης»

Επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ και πιο συγκεκριμένα εναντίον τουυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας,αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Το παρακάτω κομμάτι από τηνομιλία του είναι ενδεικτικό:

«Για ακούστε εδώ μια άποψη…

“Οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι λόγω νομοθετικής κατάργησης της θέσης τουςδιαθέτουν συνταγματικό δικαίωμα διορισμού ή επανένταξης ή μετάταξης γενικά στοΔημόσιο, ακόμη και σε άλλη ή παρεμφερή με την καταργούμενη δημόσια υπηρεσία,εφόσον μεταξύ των άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, τους δημιουργήθηκε ηδικαιολογημένη εμπιστοσύνη ότι το συνταγματικό τους δικαίωμα στη νομιμότητα δενείναι δυνατόν να το θίξει ο κοινός νομοθέτης.

Ποιος το λέει; Ο Αντώνης Μανιτάκης. Και παρακάτω ο ίδιος.

“Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνικήκυβέρνηση που θα επιχειρήσει το αντίθετο, το οποίο θεωρώ ούτως ή άλλωςαπάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ωςδημοκρατικό πολίτη.”

Φαίνεται κύριε Μανιτάκη, ότι σας ξεπερνά ως νομικό, ωςσυνταγματολόγο και ως δημοκράτη, αλλά μάλλον δεν σας ξεπερνά ως υπουργό καιπολιτικό προσωπικό της τρόικας. Βρέθηκε λοιπόν η κυβέρνηση που θα τα κάνει όλααυτά τα τερατουργήματα. Αλλα ευτυχώς άλλος έγκριτος νομικός βάζει τα πράγματαστην σωστή του διάσταση:

“Τυχόν κατάργηση θέσεων υποχρεώνει το κράτος ναμετατάσσει τον υπάλληλο και όχι να τον απολύει. Αν η κυβέρνηση επιλέξει τημεθόδευση της κατάργησης θέσεων για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων, θα καταστρατηγήσειτο Σύνταγμα, θα προσβάλει την αναγνωρισμένη και δεσμευτική αρχή τηςπροστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου υπαλλήλου, ο οποίος εμπιστεύθηκετη ρύθμιση της μονιμότητας.”

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τα θερμάμας συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Μανιτάκη και κ. Κουβέλη για την συνέπεια λόγωνκαι πράξεών σας. Αυτή είναι η αριστερά της ευθύνης.»

Παπαρήγα:Εξαπατούν με αυταπάτες το λαό

«Η ΝΔ εξαπατά και εκφοβίζει το λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει επιτέλους συμεπράσματα. Υπάρχει όμως και η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ο λαός βρίσκεται από δυο μεριές “στα Τρίκαλα και στα δυο στενά” και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός», τόνισε η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία αμφισβήτησε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ενότητας του νότου για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας.

«Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας – αν και η Ολλανδία έχει αρχίσει να ζητά χαλάρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη.
Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους διαφορές υπάρχουν – αλλά απ’ τη σκοπιά του λαού καμία. Όταν μιλάτε για ανάπτυξη, ποιος θα κάνει τις επενδύσεις; Οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η κυβέρνηση λέει πως οι ιδιώτες θα κάνουν τις επενδύσεις όλοι στη σειρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, πως θα επιλέξει τους “υγιείς επιχειρηματίες”, αυτούς που εφαρμόζουν τον εργατικό νόμο. Μα θα είναι κορόιδα να μην τον εφαρμόσουν, τέτοιοι που είναι οι νόμοι! Ακόμα και ο κ. Σάλας λέει πως «δεν θα δώσουμε δάνεια στις επιχειρήσεις που έχουν μαύρη εργασία»…» παρατήρησε η κυρία Παπαρήγα.
Τέλος, σε σχέση με την διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει τη δόση των 6,2 δισ., σε συνδυασμό με την πληρωμή 5,6 δισ. για τα ακούρευτα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που λήγουν στις 20 Μαΐου. «Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, εάν αξίζει τον κόπο να υποκύπτει κανείς στον εκβιασμό για το αν θα πάρουμε λεφτά ή όχι. Γιατί την κυβέρνηση την παίρνει και εκβιάζει…».
Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments