ΠΑΓΓΑΙΟ — 20 Μαρτίου 2013
  • Views345

Ύστερα από σχετική ενημέρωση για την αιφνίδια συνέχιση των εργασιών κατασκευής του σταθμού διοδίων στο ύψος του κόμβου της Μουσθένης σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, με επικεφαλής, τον δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλειο Ξουλόγη και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου και του περιφερειακού συμβούλου, Γιώργου Χριστοδουλίδη,  θέλησε να  δηλώσει την αντίθεση του Σώματος, για την εκ νέου έναρξη των εργασιών.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν την αντιπροσωπεία να εισέλθει στο οδόστρωμα και να διακόψει τη διαδικασία κατασκευής. Στη συνέχεια ύστερα από συνεννόηση με τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Αβραάμ Κοσκερίδη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα, τα μέλη του Σώματος προέβησαν  σε  συμβολική, δεκάλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας και των εργασιών κατασκευής των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ παράλληλα σήμερα το μεσημέρι στις 14:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, με μοναδικό θέμα, την συζήτηση για την επικείμενη κατασκευή σταθμού διοδίων επι της «Εγνατία» οδού στον κόμβο Μουσθένης.

Για την πραγματοποίηση της δεύτερης κινητοποίησης και τις περαιτέρω κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Εμείς όπως γνωρίζετε είχαμε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με βασικό θέμα την έναρξη των εργασιών στα διόδια του κόμβου της Μουσθένης την προηγούμενη εβδομάδα, όπου κατά τη διάρκεια της πρώτης κινητοποίησης καταφέραμε όλοι μαζί,  να σταματήσει η εταιρία τις εργασίες για κάποιες ημέρες. Χθες, κατά την διάρκεια της παρουσίας μας εδώ δεν υπήρχε κάποιο μηχάνημα στο πλαίσιο των εργασιών. Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι ξεκινούν οι εργασίες και για το λόγο αυτό καλέσαμε άμεσα όλους του δημοτικούς  και τοπικούς συμβούλους να είναι εδώ, ώστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Θα συγκληθεί εκ νέου σήμερα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δούμε πραγματικά τι θα γίνει αύριο. Προς το παρόν έχω μιλήσει με τον κ. Κελαηδάκη ώστε  να μπορέσουμε από κοινού με τον πρόεδρο της « Εγνατία Οδός» Α.Ε και τον υφυπουργό, από τον οποίο έχουμε ζητήσει ραντεβού και περιμένουμε να ανταποκριθεί, να μιλήσουμε για το λάθος που γίνεται εδώ, όσον αφορά στην κατασκευή των διοδίων. Αυτό που επιθυμούμε αυτή τη στιγμή, είναι να σταματήσουν οι εργασίες για μία ή δύο ημέρες, ώστε να έρθουμε σε επαφή και με τους αρμόδιους φορείς. Το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είπε «όχι» στα διόδια, απλά κάναμε λόγο για λανθασμένη χωροθέτηση, καθώς η «Εγνατία Οδός» δεν θα εισπράξει χρήματα διότι υπάρχουν δύο κάθετοι άξονες παράλληλα με την Εγνατία, η παλιά Εθνική Οδός και η Παραλιακή, οι οποίοι έχουν συντηρηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, παράλληλα με την κατασκευή της Εγνατία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στην παραλιακή ζώνη για τέσσερις μήνες περίπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα αυξηθεί ο αριθμός των ατυχημάτων, όπως συνέβαινε και παλαιότερα και γι΄ αυτό  το λόγο κάνουμε λόγο για λανθασμένη χωροθέτηση. Δεν κάνουμε λόγο  για διόδια εκτός δήμου Παγγαίου, αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι είναι λάθος στο σημείο αυτό, η κατασκευή τους».

 Για την σημερινή κινητοποίηση, μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Γερομάρκος: «Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν δημιουργείται σταθμός διοδίων. Όπου υπάρχουν διέξοδοι, η κυκλοφορία διοχετεύεται εκεί. Έτσι θα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα από τον κόμβο της Εξοχής, έως και τον κόμβο της Μουσθένης, σε ένα οδικό δίκτυο, το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα και φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν προϋποθέσεις να δημιουργηθούν  πάρα πολλοί κίνδυνοι και για τους πολίτες αλλά και για όσους διέρχονται. Διαφωνούμε και είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεση μας, καλούμε  τους αρμόδιους να λογικευτούν, το πρόβλημα είναι σοβαρό, έχουμε πει εξαρχής ότι δεν είμαστε εναντίον των διοδίων στην γενική τους μορφή, ζητούμε όμως  όπως έχουμε πει επανειλημμένα να τηρηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί εξαρχής, να μην αυξηθεί δηλαδή το κόστος. Πιστεύω ότι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχω την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων από όλες τις περιφερειακές ενότητες και επιτέλους αυτό το λογικότατο αίτημα το  οποίο υπάρχει από όλους μας να εισακουστεί».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments