ΠΑΓΓΑΙΟ — 07 Μαρτίου 2013
  • Views164

To διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2013 αντιπροσωπεία του Δήμου Μπόρινο – Βουλγαρία με το δήμαρχο κ. Aliev, μέλη του Δημ. Συμβουλίου και δημοσιογράφους, επισκέφτηκαν τον Δήμο Παγγαίου στο πλαίσιο του έργου Joint Efforts for Flood Risk Management / JEFMAN, που υλοποιούν μαζί, με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα ETCP “Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013”, συνολικού Π/Υ 1.890.171€. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΤΑ κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.

Η επίσκεψη περιλάμβανε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου στις δύο περιοχές, επίσκεψη στα έργα και ενημερωτική περιήγηση στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους φίλους και συνεργάτες από το Μπόρινο, σημείωσε το ενδιαφέρον του Δήμου για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων για την ανάπτυξη στην περιοχή, τη σημασία της ανάπτυξης έργων υποδομής όπως τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αυλή και στη Μεσορόπη και τη σημασία της συνεργασίας που ξεκίνησαν οι δύο Δήμοι και συνεχίζουν και με 2ο κοινό έργο στο πρόγραμμα «Ελλάδα – Βουλγαρία».

Ο δήμαρχος του Μπόρινο κ. Oktay Aliev ευχαρίστησε τον κ. Ξουλόγη για την υποδοχή και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας με τον Δήμο Παγγαίου που ξεκίνησε από το τελευταίο έτος του Δήμου Πιερέων και συνεχίζεται σήμερα καθώς και για την πολύ μεγάλη αξία τα έργα που υλοποιούνται με αυτή τη συνεργασία στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι στο πρόσωπο του δημάρχου και των εκπροσώπων του Δήμου Παγγαίου βλέπει πραγματική φιλία.

Στη συνέχεια ο  Γιάννης Τσουκαλίδης, υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου αναφέρθηκε στην απόλυτα επιτυχή πορεία του έργου ως σήμερα και παρουσίασε τα αντιπλημμυρικά έργα στους οικισμούς Αυλή και Μεσορόπη. Έκανε ειδική αναφορά στο καινοτόμο έργο του πιλοτικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης από ξαφνικές πλημμύρες που έχει εγκατασταθεί σε Δωμάτια, Μουσθένη, Μεσορόπη (Α’ φάση) που θα μπορεί να δίνει τη δυνατότητα έγκαιρης ενημέρωσης κινδύνου πλημμύρας από τους χείμαρρους που περνούν από τους οικισμούς. Στη συνέχεια η κ. Λούμπα Νεντιάλκοβα παρουσίασε το έργο στο Μπόρινο και την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του οικισμού που πλέον προστατεύεται από τους χείμαρρους που δημιουργούσαν πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι πρόσφατα στην περιοχή.

Η επίσκεψη περιλάμβανε και ειδική εισήγηση για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και συζήτηση για τις δυνατότητες που έχει αλλά και τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

 Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν το διήμερο αυτό σε όλο τον Δήμο Παγγαίου όπου  μαζί με τον κ. Ξουλόγη είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν και  τα αξιοθέατα της περιοχής.

IMG_20130306_125348 IMG_20130306_144402 SAM_0623 SAM_0628 IMG_20130306_132010

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments