ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΥΓΕΙΑ — 10 Ιανουαρίου 2013
  • Views562

Τα πάνω κάτω φέρνει, κυριολεκτικά, ο νέος οργανισμός λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς πολλές κλινικές συγχωνεύονται, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τον νέο κανονισμό, συγχωνεύονται οι 2 Πνευμονολογικές Κλινικές, καθώς επίσης και η Νευρολογική με την Καρδιολογική κλινική. Η πιο “ενδιαφέρουσα” και περίεργη, ωστόσο, συγχώνευση είναι αυτή της Οφθαλμολογικής κλινικής με την ΩΡΛ και το Οδοντιατρικό τμήμα. Το παρήγορο, πάντως, είναι ότι παραμένουν και οι 420 κλίνες του νοσοκομείου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και νέα μείωση στο ποσό που απαιτείται για τις εφημερίες, καθώς παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είχε προσδιοριστεί στις 231.000 € τον μήνα, τελικά εγκρίθηκαν από την αρμόδια ΥΠΕ 217.000 €. Το αποτέλεσμα είναι οι ήδη περιορισμένες περικοπές να υποστούν επιπλέον μείωση κατά 100.

Εν αναμονή των περαιτέρω εξελίξεων προγραμματίστηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και λίαν συντόμως έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και προσδιοριστούν οι δράσεις της ιατρικής νοσοκομειακής κοινότητας σχετικά με το θέμα που ανακύπτει.

Διαβάστε τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments