ΑΠΟΨΕΙΣ — 25 Ιανουαρίου 2013
  • Views525

Πριν καταθέσω τις παρατηρήσεις και τα παράπονά μου προς τον χώρο που τον ονομάζετε Δημοσιογραφία (γράφω δημόσια), επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από άλλα συναφή επαγγέλματα.

Δωρεάν Παιδεία: Γνωρίζουμε όλοι μας και δεν νομίζω να αμφιβάλετε ότι έχουμε «δωρεάν παιδεία», αυτή που είναι, από την οποία περάσατε και εσείς, στην πραγματικότητα όμως ο απλός πολίτης την πληρώνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Υνεία; Ένας ευαίσθητος χώρος αυτός της ιατρικής. Έχω την εντύπωση όταν οι γιατροί ορκίστηκαν οτο όνομα του Ιπποκράτη από το επίσημο κράτος, ανέφεραν πως θα φροντίζουν και θα θεραπεύουν τον ασθενή συνάνθρωπό τους. Αποδείχθηκε όμως πως αρκετοί είδαν τον συνάνθρωπό τους πρώτα στην τσέπη και μετά ως ασθενή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για όσα συμβαίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας μας. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι έχει καθιερωθεί ως επάγγελμα με πληρωμή. Έχεις χρήματα γιατρεύεσαι, δεν έχεις πεθαίνεις. Που πήγε ο όρος λειτούργημα?

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν και για άλλα επαγγέλματα, δικηγόροι κ.λπ.

Βέβαια όλα αυτά με την ανοχή του επίσημου κράτους. Ενός κράτους που στην πλειοψηφία των πράξεών του λειτουργεί σε βάρος του απλού πολίτη.

Ερχόμαστε τώρα στον χώρο της δημοσιογραφίας. Σε σας, που σύμφωνα με την δεοντολογία σας, λέτε ότι κάνετε λειτούργημα.

Γράφετε και μιλάτε δημόσια και δεν «χαρίζεστε» σε κανένα, όπως υποστηρίζετε. Είναι όμως έτσι? Ή μήπως και εσείς είστε υπηρέτες των εκάστοτε κυβερνήσεων και συνέταιροι του συστήματος και δεν ενδιαφέρεστε για τον απλό πολίτη? Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε τουλάχιστον από όσα λέγονται και γράφονται από μερίδα δημοσιογράφων σε εφημερίδες και ορισμένα κανάλια που «χύνουν δηλητήριο» σε αυτόν που θα οτοχοποιήσουν και ιδιαίτερα στην Αριστερά.

Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα που η επιθυμία του απλού πολίτη (που εσείς καυχάστε ότι υπερασπίζετε), ήταν να δει στην επικαιρότητα αυτό που χρόνια ζητούσε και δεν έβρισκε. Μια άλλη δηλαδή κυβερνητική λύση. Αυτήν που την δίνει τώρα η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ). Ο λαός με την ψήφο του έδωσε ποσοστό 27% δείχνοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας δυναμικά από την Αριστερά. Για αυτό άλλωστε ξεκίνησε να εφαρμόζει μία σειρά από κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Σειρά από επισκέψεις σε μεγάλες χώρες ανά τον κόσμο προμηνύοντας την αλλαγή πλεύσης οτην εξωτερική πολιτική της χώρας. Αλλά στροφή και στην εσωτερική πολιτική καταδεικνύοντας με την λίστα LAGARD το μέγιστο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Πρόβλημα που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το ανέδειξε, η τρικομματική συγκυβέρνηση, με κάθε τρόπο προσπαθεί να καλύψει τον αρχιτέκτονα της περιβόητης λίστας κ. Βενιζέλο από τις ευθύνες του.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν έρχεστε εσείς οι δημοσιογράφοι μερικοί βέβαια με το ύφος του υπεράνω να υπερασπίσετε τον κ. Βενιζέλο κ.λ.π. προσπαθώντας μάλιστα να ρίξετε ευθύνες στην Αριστερά. Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υπερασπίζετε τα κόμματα της τρικομματικής συγκυβέρνησης από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, για τα οποία κανάλια γνωρίζετε ότι όλοι οι πολίτες πληρώνουν τους γνωστούς φόρους για την τηλεόραση. Εμείς σαν απλοί πολίτες περιμένουμε από εσάς τους δημοσιογράφους την σωστή και έγκυρη ενημέρωση, κάτι που εσείς δεν το κάνετε όπως οφείλετε, αντίθετα μάλιστα μας παραπληροφορείτε. Σταματήστε να το κάνετε αυτό την στιγμή μάλιστα που ο λαός ψάχνει να βρει την λύση, που αυτή φαίνεται να την δίνει η Αριστερά.

Σας πληροφορώ ότι ο λαός αργεί αλλά δεν λησμονεί. Μην του στερείτε την ευκαιρία που του δίνει η καθαρή παρουσία της Αριστεράς, για να τον εκπροσωπήσει στην κυβερνητική εξουσία, αντιτάσσοντας σε πολλές περιπτώσεις την παραπληροφόρηση. Σταματήστε την παραπληροφόρηση και μην τα βάζετε με τον λαό γιατί είναι εξοργισμένος με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Ένας λάτρης της δημοσιογραφίας ο οποίος με 2 ίσως και 3 εφημερίδες καθημερινά, βλέπει τελευταία την παρεκτροπή μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου.

24/1/2013

Γούναρης Ιωάννης Ποδοχώρι Καβάλας Τηλ.: 6936-167701

Print Friendly

Μετά το αγγελιόσημο…

Μετά το αγγελιόσημο…

Σεπτέμβριος 23, 2016
Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Σεπτέμβριος 01, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments