ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 29 Ιανουαρίου 2013
  • Views115

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=7rPv83sCZA8[/tube]

Παρατεταγμένα βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ μπροστά από το μπλόκο που έστησαν οι άνδρες της Αστυνομίας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ περιμένουν ενισχύσεις από τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, προκειμένου να βρίσκονται στο σημείο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και με τα τρακτέρ τους την προσπάθεια να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους. Οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι σήμερα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Χθες το μεσημέρι και ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας κατευθύνονταν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, συνάντησαν κλούβες της Αστυνομίας οι οποίες τους είχαν φράξει το δρόμο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα. Τελικά, οι αρχές δεν κάμφθηκαν και δεν επιτράπηκε η έξοδος των αγροτικών μηχανημάτων στην Π.Α.Θ.Ε., όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των αγροτών. Αλ. Τσίπρας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα.

Για να προκαλέσει μια άμεση συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη βουλή» Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί. «Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments