ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views134

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=AHFJUdc0FoE[/tube]

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα συνιστούν οι αρχές της πόλης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και για τις αντιδράσεις που προγραμματίζονται για εκείνη την ημέρα.

Από την δημοτική αρχή ζητήθηκε να μην έρθει εκπρόσωπος της κυβέρνησης από την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα στηθεί εξέδρα επισήμων (σε αντίθεση με πολλούς δήμους της Ελλάδας). Όσον αφορά στους βουλευτές

– ο Δημήτρης Παπουτσής πιθανότητα θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στην Καβάλα και την παρέλαση στην Ελευθερούπολη.

– Ο Σάββας Εμινίδης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θάσο

– ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει αναχωρήσει ήδη για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ομογένειας, ως μέλος αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

– άγνωστο είναι ακόμα το πού θα παρευρεθεί ο Μιχάλης Τιμοσίδης, καθώς η ιδιότητα του υφυπουργού δεν θα του επιτρέψει να παραστεί ως απλός βουλευτής σε κάποια εκδήλωση αλλά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξέδρα των επισήμων. Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με την υπ’ αριθμόν 21/19-3-2012 απόφασή του, αναφορικά με την συμμετοχή και εκπροσώπηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στο πρόγραμμα της ημέρας Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, αποφάσισε τα εξής:

Ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας θα εκπροσωπήσουν τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας τόσο κατά την Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου όσο και στην Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων που θα επακολουθήσει.

Αντίθετα δεν θα εκπροσωπηθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας στον χώρο των επισήμων κατά την διεξαγωγή της προβλεπόμενης παρέλασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας α) για την επιχειρούμενη κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους και του Κράτους Δικαίου και β) για την ομοίως επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας θα παρακολουθήσουν την παρέλαση των μαθητών της Καβάλας μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται τόσο σκληρά στις παρούσες συνθήκες

Στα χνάρια του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας έχουν ήδη βαδίσει ο Σύλλογος Καταδρομέων, ο σύλλογος Καππαδοκών, η Λέσχη Ποντίων και η Θρακική Εστία, ενώ κανονικά θα δώσει το παρόν η Θασιακή Ένωση Καβάλας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=1ivoiUjKLQA[/tube]

Ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως πάντως τόνισε και ο διευθυντής της 2βάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας Γεώργιος Χεριστανίδης, ευχή όλων είναι όλα να κυλίσουν ομαλά, χωρίς παρατράγουδα.

Το πρωί έγινε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από σπουδαστές και μαθητές της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοπους και Οδηγούς, ενώ ακολούθησαν οι καθιερωμένοι παραδοσιακοί χοροί από μαθητές λυκείων. Λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε ομιλία στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της ΠΕ Καβάλας από τον κ. Χρήστο Βενέτη (διευθυντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας) για την εθνική επέτειο.

Την Κυριακή θα τελεστεί, στις 10:40, επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης, διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

Θα ακολουθήσει, στις 11:00, κατάθεση στεφάνων από την τοπική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments