ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 21 Ιουλίου 2013
  • Views151

Ένας 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για αντίσταση κατά της αρχής, ανακρίνεται από την Αστυνομία μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν για την βομβιστική επίθεση που αναστάτωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Λάρισα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν και ένα άλλο άτομο, το οποίο φέρεται να ήταν παρών στην επίθεση στην οδό Μανδηλαρά. Το συγκεκριμένο άτομο, από την περιοχή του Πειραιά, θεωρείται από την αστυνομία άνθρωπος της νύχτας και έχει απασχολήσει τις Αρχές για μεταφορά εκρηκτικών.

Σύμφωνα με Το Βήμα, πιθανολογούμενος στόχος της επίθεσης ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων -η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα αλβανών κρατουμένων – από τις φυλακές της πόλης.

Πρόκειται για την αποτυχημένου απόπειρα του Παναγιώτη Βλαστού να διαφύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, το Φεβρουάριο του 2013 και την απόδραση λίγες ημέρες αργότερα των έντεκα Αλβανών, από τους οποίους παραμένουν άφαντοι οι έξι.

Ένωση Εισαγγελέων: Προστατέψτε τους δικαστές

Ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στη Λάρισα εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη την 20-7-2013, στην οικία εισαγγελέως στη Λάρισα.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εισαγγελέα, στην οικογένειά της, καθώς και πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη.

Ενόψει του ότι πρόκειται για ένα ακόμη από τα παρεμφερή πρόσφατα περιστατικά, κατευθυνόμενο εις βάρος δικαστικού λειτουργού ο χειρισμός υποθέσεων εκ μέρους του οποίου δεν ευαρέστησε τους δράστες, υπογραμμίζει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς ασκούν και θα εξακολουθήσουν ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους, όποιες δε προερχόμενες από το χώρο της ανομίας προσπάθειες εκφοβισμού τους θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

Καλεί, τέλος, την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του δικαστή και του εισαγγελέα, ενέχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα και ότι παρίσταται άμεση η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων δημιουργίας και διατήρησης συνθηκών ασφάλειας, εντός των οποίων θα εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η απονομή της Δικαιοσύνης με ανεξαρτησία, σθένος και παρρησία, ακώλυτα απόδια πράξεις εγκληματικής βίας και κάθε είδους παρεμβάσεων.»

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments