ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 25 Ιουνίου 2012
  • Views264

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=rjgTDbsf8tw[/tube]

Αναρτήθηκαν στις 13:00 το μεσημέρι στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Μέχρι και τις 5 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους για τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν. Οι 110.000 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 76.094 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με το ποσοστό επιτυχίας να προσεγγίζει το 69%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, επιβεβαιώνονται οι έως τώρα εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει πτώση στις βάσεις για την εισαγωγή σε πολυτεχνεία, τις ιατρικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές. Αιτία ήταν τα υψηλής δυσκολίας θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των νομικών και κοινωνικών επιστημών (1ο επιστημονικό πεδίο), και στα ίδια με πέρυσι δεδομένα, οι βάσεις των σχολών οικονομίας (5ο επιστημονικό πεδίο).

Φέτος υπάρχουν 5000 λιγότεροι υποψήφιοι, ενώ να σημειωθεί ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των μηχανογραφικών.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειο τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Το φετινό μηχανογραφικό, άλλωστε, θα έχει τη «σφραγίδα» της κρίσης αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι οικογένειές τους, θα επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι, πολλοί υποψήφιοι, ακόμη και αριστούχοι, θα αναγκαστούν να σπουδάσουν σε υποδεέστερο τμήμα, αρκεί να βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.

οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Μέχρι και τις 5 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους για τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments