ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Ιανουαρίου 2013
  • Views174

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα την «διαμαρτυρία» των  10-15 μελών της «πατριωτικής κίνησης», εχθές το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Καβάλας, με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη μας του Τούρκου πρόξενου Οσμάν Σενέρ.

Με την κίνηση τους αυτή, οι αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» προσέβαλαν την πόλη και τους κατοίκους της, την ιστορία της και τις αξίες που πρεσβεύει και υπερασπίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Απέναντι σε όλους αυτούς που στοχεύουν και υπηρετούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και την ρατσιστική βαρβαρότητα, οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα. Η ανοχή και η σιωπηρή αποδοχή δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Ας αναρωτηθεί, λοιπόν, και ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, αν όλο αυτό το διάστημα στάθηκε απέναντι σε τούτα τα ρατσιστικά μορφώματα, ή τους προσέφερε ανοχή, ακόμη και συνεργασία. Ποια ήταν η στάση σας κ. Δήμαρχε, όταν οι αυτόκλητοι «σωτήρες» πραγματοποιούσαν ρατσιστικές εκκαθαρίσεις στην πλατεία Ελευθερίας;  Όταν, με την υποστήριξή σας, συγκέντρωναν τρόφιμα «μόνο για έλληνες»;  Ποιες αξίες υπερασπιστήκατε, παρουσιάζοντας το βιβλίο του διορισμένου από την Χούντα στην συμβουλευτική της Επιτροπή, Κων/νου Τάτση;

Ευτυχώς, η κοινωνία έχει πολύ καλύτερα αντανακλαστικά απέναντι στον ρατσισμό, από τους θεσμούς που υποτίθεται την εκπροσωπούν. Και θα αντισταθεί με κάθε τρόπο, προασπίζοντας την Δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη, συναδέλφωση και αλληλεγγύη των λαών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments