ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 01 Απριλίου 2013
  • Views165

«Οι δηλώσεις Ερντογάν, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει και στην Κύπρο, εντάσσονται στην επιθετική στρατηγική της τουρκικής αστικής τάξης και της κυβέρνησής της να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διανομή των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Μέσα στο παιχνίδι των εκβιασμών βρίσκονται και οι δηλώσεις του με τις οποίες εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για υπόθαλψη τρομοκρατών, τη στιγμή που η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ήδη συνάψει τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική συνεργασία, με βάση την οποία Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα διώκονται. Το ίδιο και η προσπάθεια να προσεταιριστεί το μουσουλμανικό στοιχείο που κατοικεί στην Αθήνα, προβάλλοντας ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της θεολογικής Σχολής Χάλκης, την απαίτηση να λειτουργήσει στην Αθήνα τζαμί.

Ο λαός δεν πρέπει να εμπιστευτεί την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της απέναντι στην τουρκική, γιατί η πολιτική της κινείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ σκοπεύει να παραδώσει την ελληνική ΑΟΖ σε καθεστώς συνεκμετάλλευσης για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε το λαό να προβληματιστεί για το τι σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, που και οι δυο δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο, ετοιμάζουν για την Κύπρο ένα νέο «σχέδιο Ανάν» σε χειρότερη έκδοση από το προηγούμενο, ενώ οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα κράτη μέλη τους εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments