ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 25 Φεβρουαρίου 2013
  • Views340

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια πρωτοβουλία για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς σε καταναλωτές της Ξάνθης.

Το πρωί της Κυριακής, στο πάρκο έναντι του γηπέδου ΑΟΞ, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για την αγορά αγροτικών προϊόντων, από τους παραγωγούς της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου δικαιώνει τις προσπάθειες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της Ομάδας Δράσης Ξάνθης «Χωρίς Μεσάζοντες» και δίνει δύναμη για να αποκτήσει τακτικό χαρακτήρα μέχρι την Άνοιξη.

Η επόμενη διανομή θα γίνει στις 7 Απριλίου, ημέρα Κυριακή και πάλι ενώ  θα καταβληθεί προσπάθεια να καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Για τα προϊόντα, τις τιμές και τις πιθανές παραγγελίες, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τόσο με Δελτία Τύπου, όσο και από την ιστοσελίδα της οργάνωσης politesxanthis.gr

Επίσης στην ίδια διεύθυνση μπορούν παραγωγοί να γνωστοποιούν το ενδιαφέρον τους, όπως και εθελοντές, που το τελευταίο διάστημα αυξάνονται, δείχνοντας συγκινητικό ενδιαφέρον να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι παραγωγοί ενίσχυσαν για άλλη μια φορά την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης με προϊόντα ενώ οι Βίστωνες πρόσφεραν μαρμελάδες και γλυκά τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση της γνωστής Εθελοντικής Ομάδας της Ξάνθης.

Τα μέλη των Κινήσεων θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση με στόχο να έρχεται σε επαφή το κοινό της Ξάνθης με δράσεις κινηματικού χαρακτήρα, να εμπεδώνεται ο χαρακτήρας της αυτοοργάνωσης στο πλαίσιο της αλληλέγγυας οικονομίας από παραγωγούς και καταναλωτές , να επιχειρείται παρέμβαση στην αγορά βασικών διατροφικών ειδών ώστε να συγκρατούνται σε λογικές τιμές. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ενισχύουν τη θέληση όλων των μελών.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments