ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 29 Οκτωβρίου 2012
  • Views141

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MTuNamvOMU8[/tube]

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Καβάλας εκφράζει την διαφωνία της με το γράμμα και το πνεύμα της ανακοίνωσης / πρόσκλησης της Επιτροπής Συλλογικοτήτων. Ιδιαίτερα διαφωνούμε με την τελεσιγραφική μορφή της απαίτησης που εκφράζεται για να γίνει απ όλους τοποθέτηση πολύ συγκεκριμένου περιεχομένου, με τρόπο που στερεί από τον πολιτικό διάλογο την δημοκρατικότητα και την σύνθεση επιχειρημάτων που πρέπει να τον χαρακτηρίζουν.

Η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει τις θέσεις της για την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία, για την ανάγκη προστασίας των ασθενών κοινωνικών στρωμάτων και της συνοχής της κοινωνίας, της διατήρησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της αποφυγής μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα που πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις, της αποκατάστασης αισθήματος δικαίου των πολιτών προς το κράτος, για την ανάγκη, τέλος, διαμόρφωσης των γενικότερων εθνικών επιλογών σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον. Οι θέσεις αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά από εξαντλητικό διάλογο και αναλυθεί ευρύτατα στην ελληνική κοινωνία, και δεν μπορούν να περιοριστούν στο περιοριστικό γράμμα και πνεύμα της πρόσκλησης.

Σε σχέση με το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Συλλογικοτήτων που δημοσιεύθηκε, έχουμε ακόμη να παρατηρήσουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε αφαιρετικές, υπερβολικές και εμπαθείς εκφράσεις που μιλούν για «νέα κατοχή», «νέο φασισμό – ναζισμό», «νέους δοσίλογους» κλπ. Είμαστε ακόμη περισσότερο αντίθετοι στην προσπάθεια δημιουργίας αισθημάτων μίσους και διχασμού στα παιδιά των δημοτικών και των γυμνασίων που θα παρελάσουν, με την ακραία γλώσσα των επικλήσεων που εκφράζονται στο Δελτίο Τύπου.

Τιμώντας την σημερινή επέτειο, και περισσότερο ακόμη την Εθνική Αντίσταση –που χαρακτηρίστηκε από τους αγώνες και τις θυσίες πολλών σεβαστών κι αγαπητών συντρόφων μας- θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν δημοκρατικά επιχειρήματα για αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τους σημερινούς νέους, που είναι και τα τραγικότερα θύματα της σημερινής κρίσης, πρέπει να τους οπλίσουμε με επιχειρήματα, να τους διδάξουμε το διάλογο και την δημοκρατία και να τους προφυλάξουμε από τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία. Γιατί αν επικρατήσουν αυτά, αυτό που θα αναπτυχθεί δεν θα είναι ούτε δυνατό ούτε ωραίο, όπως ισχυρίζονται πολλοί «θεματοφύλακες» που ψαρεύουν σε έννοιες αντισυστημικού πατριωτισμού, επαναστατικότητας, και συναισθηματικών εξάρσεων. Θα είναι ένα τέρας που θα καταβροχθίσει ολόκληρη την κοινωνία.

ΔΗΜ.ΑΡ. Καβαλας

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments