ΘΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 17 Ιουνίου 2013
  • Views216

Σε Ντίλερ των μονοπωλιακών ομίλων και των πολυκαταστημάτων εξελίσσεται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς κ.Καραμπέλος Σωτήρης, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές. Μάλιστα είναι τέτοια η πρεμούρα του να παραχωρήσει άδεια εγκατάστασης του πολυκαταστήματος, που εμφάνισε «ομόφωνη» απόφαση της Τοπικής Κοινότητας.

Στην ανοιχτή επιστολή του που μοίρασε στους κατοίκους της Ποταμιάς προκλητικά αναφέρει ότι «η έλευση του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος, θα οδηγήσει σε αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων, γιατί θα έχει μειωμένες τιμές κατά 20 με 25%».

Ο κ.Καράμπελος συνειδητά παραποιεί την πραγματικότητα.

Η δεινή  οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού, συνολικά της χώρας, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής  που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Πολιτική που απορρέει από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας, μειώσεων μισθών και συντάξεων, κατάργησης των εργασιακών σχέσεων, επιβολής χαρατσιών, αύξησης της φορολογίας.

Το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση και επί της ουσίας συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες παραλλαγές, στηρίζεται πάνω στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 4ωρα, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις του 1 μήνα με 148 ευρώ είναι το καθεστώς στο οποίο λειτουργούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, τα διάφορα πολυκαταστήματα. Με τέτοιους όρους θα δουλέψουν οι όποιοι εργαζόμενοι προσληφθούν στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν στην νέα γενιά.

Χτύπημα θα δεχτούν και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι, που τόσο περιφρονητικά αναφέρεται ο κ.Καραμπέλας, βλέποντας να μειώνεται το εισόδημά τους, αναγκάζοντας να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Η εμπειρία από όλη την Ελλάδα δείχνει όπου λειτουργούν τέτοια πολυκαταστήματα εκατοντάδες είναι τα λουκέτα των μικρομάγαζων του κλάδου, αυξάνεται η ανεργία, είναι μύθος ότι μειώνονται οι τιμές στα εμπορεύματα.

Ο λαός της περιοχής πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για την πολιτική που υπηρετεί ο κ.Καραμπέλας και το Κόμμα που το στήριξε.

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων σε κοινή δράση, στο χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας:

  • που θα βάλει φρένο στην πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που οδηγεί τη νέα γενιά μαζικά στην ανεργία και μετανάστευση, που βάζει λουκέτο στα μικρομάγαζα, που ξεπουλά την δημόσια περιουσία, επιστρατεύει όποιον αντιστέκεται (όπως τους ναυτεργάτες), που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και εφοπλιστών.
  • Που θα ακυρώσει στην πράξη τα διάφορα μοντέλα ανάπτυξης, είτε της κυβέρνησης, είτε του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «υγιή» επιχειρηματικότητα( μάλλον έτσι βλέπει ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ την έλευση του πολυκαταστήματος).
  • Θα βάλει τις βάσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων και μεγάλων επιχειρήσεων, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments