ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 27 Αυγούστου 2012
  • Views156

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=I8dpZumYFsg[/tube]

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή μεταξύ του Ζυγός και του Κρυονερίου μπορεί να μην ανησύχησε ιδιαίτερα την πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, οι δυνάμεις της οποίας κατόρθωσαν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο προτού ξημερώσει, ωστόσο κατά τις 3 το μεσημέρι υπήρξε νέα αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου. Η είδηση αυτή αναστάτωσε, προς στιγμήν, την πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς, ωστόσο με την βοήθεια και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό πλήρη έλεγχο. Το σύνολο των στρεμμάτων που έγιναν στάχτη στην περιοχή του Ζυγός ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 50.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτης Ντικούδης εξέφρασε και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέχρι και την Δευτέρα θα επιστρέψουν στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας όλοι οι πυροσβέστες που είχαν μεταφερθεί εσπευσμένα στην Χίο προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει μετατρέψει σε στάχτη κάτι παραπάνω από 150.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Δείτε πλάνα από την κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας για την αναζωπύρωση της πύρινης εστίας στο Ζυγός (πλάνα: http://philippi.in)

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=8rlv019bpFk[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments