ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views153

Σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διαπραγματευτικού πλαισίου της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, που επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη μετείχαν ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, και έγινε εκτενής ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για όλα τα ανοιχτά θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν και το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, για το οποίο όπως είναι γνωστό η τρόικα ζητά να συνεχιστεί η είσπραξή του από τους φορολογούμενους και το 2013.
Η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη με την παράταση του μέτρου και το 2013, καθώς υποστηρίζει ότι πρόκειται για την επιβολή ενός νέου φορολογικού μέτρου, καθώς η ισχύς του ειδικού τέλους των ακινήτων είχε αποφασιστεί μόνο για το 2011 και το 2012.
Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, ενόψει και της συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τετάρτης.
Πηγή: ethnos.gr
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments