ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 05 Φεβρουαρίου 2013
  • Views129

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=trlLDm7K1F4[/tube]

Για τις 5 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση για το αρδευτικό της Ξάνθης.
Η εξέλιξη που ικανοποιεί τα σχέδια των φορέων της Ξάνθης προέκυψε από οίκοθεν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω έλλειψης στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση αφού πρέπει να προηγηθεί, εντός των επόμενων ημερών, η συζήτηση της υπόθεσης της εκτροπής του Αχελώου, που θα προδικάσει σε ένα βαθμό και την υπόθεση της Ξάνθης.
Η αναβολή που δόθηκε από το Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας , στην επταμελή του σύνθεση, δίνει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την ενσωμάτωση στο φάκελο του έργου, του Σχεδίου Διαχείρισης των Υδάτων της ευρύτερης περιοχής που αναμένεται ότι θα έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι το τέλος Μαϊου
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν το λόφο του Περάματος στον Έβρο και διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά σωρεία παράνομων επεμβάσεων σε όλη την έκταση της περιοχής από την εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ».

Επιπλέον όμως, επί τόπου και κατά το χρόνο της επίσκεψής, διαπιστώθηκαν εργασίες από δύο μηχανήματα βαρέως τύπου, τα οποία διάνοιγαν παράνομα καινούριο δρόμο μέσα σε δασική έκταση καταπατώντας δέντρα μαύρης Πεύκης, πουρνάρια και θάμνους.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία για να πιστοποιήσει την παράβαση. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η δύναμη της Αστυνομίας, οι δυο χειριστές αποχώρησαν από την περιοχή και αφού μετέφεραν τα μηχανήματά τους εντός του περιφραγμένου χώρου των εγκαταστάσεων της εταιρείας, εξαφανίστηκαν προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Μία από τις παρεμβάσεις που συζητείται έντονα τα τελευταία χρόνια στην Δράμα, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η υλοποίηση της, είναι η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εκφράσει την αναγκαιότητα εφαρμογής της και έχει αποφασίσει σχετικά τον Κανονισμό λειτουργίας και την τιμολογιακή πολιτική.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει επίσημα στο κέντρο της πόλης και σε 165 θέσεις στάθμευσης. Με το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόζει ο Δήμος της Δράμας συμβάλλει αποφασιστικά στην εξάλειψη μίας θέσης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης όλες τις ώρες της ημέρας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται τόνωση της λειτουργίας του κέντρου, διότι αυξάνεται ο αριθμός των εξυπηρετούμενων χρηστών.

Οι θέσεις που έχουν ορισθεί θα εξυπηρετούν εκτός τους επισκέπτες, τους κατόχους αναπηρικών σημάτων, τους επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments