ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 12 Ιουνίου 2013
  • Views149

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ και η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Στον απόηχο του λουκέτου στην ΕΡΤ, απόφαση με την οποία εκπληρώνεται μέρος της υποχρέωσης για αναγκαστικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα εξετάσει με τους Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ τα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τις προαπαιτούμενες δράσεις – ορόσημα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει την τρόικα για τις εξελίξεις στη ΔΕΠΑ, ενώ θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που θα έχει η αναβολή της πώλησης της επιχείρησης αερίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο θα μεταβληθούν οι παραδοχές για την βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό, κυρίως, το 2014.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν αύριο Πέμπτη για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχουν στο Euro Working Group όπου θα ληφθεί η απόφαση για τη δόση των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει ότι η αξιολόγησή του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments