ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 06 Ιουνίου 2013
  • Views240

  Δίνοντας μια πρόγευση της στάσης που πρόκειται να κρατήσει μετά την επιστροφή του, απόψε, στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους διαδηλωτές για πρόκληση ζημιών «σε αθώους πολίτες και περιουσίες» σε δηλώσεις που έκανε από την Τυνησία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στα επεισόδια σημείωσε: «εξαίρω τους διαδηλωτές που κινούνται με περιβαλλοντολογική ευαισθησία, αλλά όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν επιτεθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Πρόκειται για τους ίδιους. Προκαλούν ζημιές σε αθώους πολίτες και σε περιουσίες».

Η προσοχή είναι στραμμένη στον Ερντογάν καθώς η στάση που θα υιοθετήσει, θεωρείται κλειδί για την πορεία των κινητοποιήσεων. Ωστόσο με τις παραπάνω δηλώσεις του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να ρίξει τους τόνους μόλις επιστρέψει απόψε στην χώρα του.

Αναφερόμενος στις σημερινές συλλήψεις ξένων υπηκόων στην Τουρκία, ο Ερντογάν, σημείωσε ότι από τους επτά ξένους που βρίσκονται στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας οι έξι οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους ενώ ο ένας έχει προσαχθεί. Διευκρίνισε μάλιστα πως οι ξένοι «δεν φέρουν διπλωματικό διαβατήριο», όπως ανέφεραν από το πρωί φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί είναι και ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρόπουλος. Οι φοιτητές κρατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να απελαθούν

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments