ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Μαρτίου 2013
  • Views149

Αμεση υλοποίηση των συστεγάσεων των καταστημάτων και των υπηρεσιών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στις περιοχές που υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στα ακίνητα που έχουν μισθώσει οι ασφαλιστικοί φορείς, ζήτησε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με επιστολή προς τους διοικητές, του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των οργανισμών να προχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα στη μετεγκατάσταση των περιφερειακών καταστημάτων του ΟΑΕΕ, στη Νάξο, στην Ηγουμενίτσα, στο Καρπενήσι, στη Σάμο, στη Ζάκυνθο και στην ‘Αμφισσα στις αντίστοιχες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από τη συστέγαση των συγκεκριμένων περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 390.000 ευρώ ετησίως.

Στην επιστολή του ο κ. Βρούτσης τονίζει, ότι οι συστεγάσεις αυτές αποτελούν «το πρώτο μέρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο, μέσα από τη συστέγαση, για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων προς όφελος των συνταξιούχων και των φορολογουμένων πολιτών».

Προσθέτει, επίσης, ότι η άμεση υλοποίηση θα αποτελέσει το κίνητρο «για να γενικευτεί η εφαρμογή της πολιτικής συστέγασης και από τους άλλους διοικητές και προέδρους οργανισμών, για τα ακίνητα των ασφαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments