ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 19 Φεβρουαρίου 2012
  • Views169

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=J0nzmTIb9sM[/tube]

Για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση στους δρόμους της Καβάλας. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε μουδιασμένα το 2006 έχει γίνει, πλέον, θεσμός και όλοι ευελπιστούν ότι ο θεσμός αυτός θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια, με προσέλκυση όλο και περισσότερων σχολείων και τουριστών.

Έχοντας σαν σύμμαχό τους τον καλό καιρό του Σαββάτου, τα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας έσπευσαν να φορέσουν τις αποκριάτικες τους στολές και να πλημμυρίσουν με χαμόγελα, χρώματα, τραγούδια και χορό το κέντρο της πόλης μας, Μαζί τους, όπως κάθε χρόνο, και πολλοί γονείς, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία και ξέφυγαν από την σκληρή και αδυσώπητη καθημερινότητα για να διασκεδάσουν μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και να στείλουν το μήνυμα ότι ο Έλληνας, παρά την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα, εξακολουθεί να χαμογελά και να αισιοδοξεί για το μέλλον.

[EasyGallery id=’Αλφαβητοπαρέλαση2012′]
Κάντε κλικ Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την αλφαβητοπαρέλαση 2012

Το θέμα της φετινής Αλφαβητοπαρέλασης ήταν “Μουσική και Χρώματα”, και άξια αναφοράς ήταν η ευρηματικότητα στην επιλογή των αποκριάτικων κουστουμιών. Ρεμπέτες, χορευτές λάτιν, πόντιοι ήταν μερικές μόνο από τις στολές που είδαμε στην φετινή μαθητική παρέλαση.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση της Αλφαβητοπαρέλασης (εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας, artattack). Συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν να σκορπίσουν το κέφι και την χαρά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχανε –και έχουν- μεγάλη ανάγκη για να χαμογελάσουν (έστω και για λίγο) και να πιστέψουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν την δύσκολη αυτή συγκυρία.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Of-w7sX227U[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments