ΚΟΣΜΟΣ — 12 Μαΐου 2013
  • Views113

Μια εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση φαίνεται πως κρατά τους δύο Επισκόπους Χαλεπίου. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικος σταθμός Αλ Μανάρ του Λιβάνου οι απαχθέντες επίσκονται κρατούνται από την εξτρεμιστική οργάνωση «Ταξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικου Χαλιφάτου» στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, αναφέρει το dogma.gr.

Σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας» στη Γαλλία « αν επιβεβαιβεωθεί αυτή η πληροφορία, είναι πολύ ανησυχητική γιατί αυτή η ένοπλη ομάδα χαρακτηρίζεται πιο ριζοσπαστική και από το ολέθριο « Μέτωπο αλ Nούσρα» .

Η Συριακή αντιπολίτευση επιμένει ότι πρόκειται για ομάδα πιο επικίνδυνη και από την Αλ Κάιντα. Ισχυρίζεται ότι κινητοποίησαν ειδικούς απεσταλμένους για να πληροφορηθουν για την τύχη των αγνοουμένων και ότι απ΄ότι φαίνεται είναι οι επίσκοποι στα χέρια αυτής της ομάδας η οποία όμως δε γνωστοποιεί ούτε το σκοπό της απαγωγής, ούτε τις διεκδικήσεις της και ότι έχει κλείσει κάθε δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους.
Η «Συριακή Εθνική Συμμαχία» και ο « Ελεύθερος Συριακός Στρατός» βεβαιώνουν ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχή έκβαση της υπόθεσης γιατί όπως ισχυρίζονται αυτό το γεγονός της απαγωγής ζημίωσε σε μεγάλο βαθμό την « επανάσταση».
Ο Λιβανέζος σαλαφιστής κήρυκας Ομάρ Μπάκρι αρνήθηκε την ύπαρξη ένοπλης οργάνωσης με αυτήν την επωνυμία και κάλεσε τους τυχόν αρχηγούς της να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους και να αναλάβουν την ευθύνη.

Ωστόσο, η αυτοαποκαλούμενη « Tαξιαρχία Στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου » γίνεται γνωστή στη Συρία απο το περασμένο Γενάρη όταν θα αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο όπου και εμφανίζεται κάποιος « Αμπού Αλί Αλ Moυχαγιέρ» ως εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης εν μέσω ένοπλων μασκοφόρων μαχητών. Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναδημοσιεύει το Αλ Μανάρ, φέρουν τους δύο επισκόπους θύματα μιας ένοπλης συμμορίας που ηγείται ο Αμπντού Ζαμζάν ο οποίος μην έχοντας συνειδηση των συνεπειών της πράξης αυτής δεν ξέρει πώς να τη διαχειρισθεί.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments