• Views161

Ασπίδα προστασίας στον Γ. Παπανδρέου σηκώνει ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα διασπάθιση χρήματος στο Κίνημα επί Παπανδρέου.

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γιώργος Πεταλωτής στηρίζει το Γιώργο Παπανδρέου για τα πεπραγμένα του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας μάλιστα τις εταιρείες που άσκησαν τον οικονομικό έλεγχο στο κόμμα.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για τα οικονομικά του κόμματος, αφήνει σαφείς αιχμές όχι μόνο για το σημερινό πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και για την προ Παπανδρέου εποχή.

Ο κ. Πεταλωτής κάνει λόγο για «σπέκουλα και αυτοεξευτελισμό» αλλά και για «λάγια χαμόγελα από όσους πιστεύουν ότι σήμερα με τον τρόπο αυτό ευτελίζονται μόνον ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πεταλωτή:

Αντί να συζητάει όλο το πολιτικό σύστημα (ο,τι κι αν σημαίνει αυτό σήμερα) το όραμα μετά το μνημόνιο, αν υπάρχει δηλαδή σχέδιο για τη χώρα, το παρακολουθήσαμε ως θέμα συζήτησης στην ¨ΑΝΑΤΡΟΠΗ” του Πρετεντέρη, όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η κοινοτυπία, η προβλεψιμότητα των αμήχανων συλλογισμών, δικαιολογητικές μεγαλοστομίες καραμανλικής τεχνοτροπίας (“βρισκόμαστε στην μέση μιάς πλαγιάς και βλέπουμε την κορυφή”, από κεί που μας έριξε κυρίως η Κυβέρνηση Καραμανλή) και απόντος φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως μάλλον επαξίως εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μαριά του Καμμένου (“μονομερής διαγραφή χρέους, γερμανικές αποζημιώσεις, καταγγελία μνημονίου, αλλά εντός ευρώ και Ε.Ε”).

Αντί λοιπόν το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης να είναι ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο για την ύπαρξη και το μέλλον της χώρας και αυτό να είναι το ζητούμενο από όλα τα κόμματα, την ειδησεογραφία άρα και την προσοχή των πολιτών απασχολεί το εύπεπτο και γαργαλιστικό νέο σήριαλ της “μαύρης τρύπας” των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Με καθημερινές διαρροές, ατεκμηρίωτων ισχυρισμών φυσικά, για υπέρογκα έξοδα, με υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα βγαίνει και κάτι …

Μία ΑΠΟΡΙΑ και μία ΠΡΟΤΑΣΗ

1. Πόσο σοβαρή και αξιόπιστη μπορεί να είναι μιά ελεγκτική εταιρία στην οποία ανατέθηκε εδω και ένα χρόνο περίπου να ελέγξει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2010 (πριν και μετά τι γινόταν?) και προτού να κατατεθεί επίσημα στον εντολέα κομματικό φορέα το επίσημο ολοκληρωμένο πόρισμα για τα περαιτέρω, διάφορα στοιχεία διαρρέουν(?) σε δημοσιογραφικά γραφεία. Με τρόπο αποσπασματικό, άρα και μη απαντήσιμο. Εγω θα έλεγα παντελώς, εκ του αποτελέσματος , αναξιόπιστη και μόνον από τη στάση της αυτή.

2. Για να σταματήσει η σπέκουλα και ο αυτοεξευτελισμός, στην πρώτη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θα προτείνω να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που παίρνουν κρατική επιχορήγηση να ελεγχθούν από μία ανεξάρτητη Επιτροπή, πέραν αυτής της Βουλής , ως προς τα οικονομικά τους, για μιά 20ετία πριν από σήμερα.

Για να σταματήσουν τα πλάγια χαμόγελα από όσους πιστεύουν ότι σήμερα με τον τρόπο αυτό ευτελίζονται μόνον ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Χωρίς διαρροές, κατασκευές και σπέκουλες, ειδικά την περίοδο αυτή.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments