• Views162

 

Νέες αιχμές εναντίον των συνεργατών του πρωθυπουργού άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το τέλος της συνάντηση των πολιτικών αρχηγών , που έγινε χτες το βράδυ .
Ο Ευ. Βενιζέλος έξω από την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου δεν άφησε ασχολίαστο τον θόρυβο που προκλήθηκε, μετά την δυσφορία που φέρεται να είχαν εκφράσει συνεργάτες του Α. Σαμαρά για την μυστική συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, και αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. «Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έχει μια ευθύνη να λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται αντιληπτό ότι πιέσεις μέχρι ενός σημείου μπορούμε να δεχθούμε» δήλωσε με νόημα ο Ευ. Βενιζέλος.

Τελικά αντί να αποφύγουν οι φορολογούμενοι το «χαράτσι» φορτώθηκαν με έναν ακόμη επιπλέον φόρο. Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Γ. Στουρνάρας στην τρόικα θα περιλαμβάνει:
• Παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ και για το 2013 μειωμένο κατά 10 -15%

• Το 2014 ο ενιαίος φόρος θα εισπράττεται από τις ΔΥΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την μείωση των συντελεστών στο «χαράτσι» θα χαθούν περίπου 200 – 300 εκατ. ευρώ, η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί:

• Από αγροτεμάχια

• Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων

• Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων

• Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ (και στο εξής ο Ενιαίος Φόρος) σε σχέση με αυτή που υπολογίζει η τρόικα.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρώ, ούτε αυτοί που αντιδρούν δεν το θέλουν, είπε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα υπουργεία για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων.  Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είναι ήδη ορατά τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δισ. ευρώ.

 

Θετικό κατά περίπου 9.000 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, μέσω της εφαρμογής του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Το σύστημα, το οποίο κατέστη υποχρεωτικό, από την 1η Μαρτίου, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, υποχρεώνει τους εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΚΑ, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα έντυπα αρμοδιότητας Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Μαρτίου, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

 

Ναρκοπέδια περιλαμβάνει το νέο έντυπο φορολογίας φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα του 2012. Πρόκειται για δέκα κωδικούς που κρύβουν πρόσθετες επιβαρύνσεις ή προσδιορίζουν απαλλαγές. Αφορούν: Νέους ηλικίας άνω των 18 ετών. Επιτηδευματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Εμπόρους άνω των 62 ετών. Εκμισθωτές αποθηκών και πάρκινγκ. Οσους εισέπραξαν κέρδη από χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Οσους έχουν περισσότερες από μία κατοικίες με παροχή ρεύματος. Μισθωτούς και συνταξιούχους που υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης. Οσους προχώρησαν σε αποκατάσταση ακινήτου. Οσους δαπάνησαν ποσά για διατηρητέα κτίρια. Οικογένειες με ανύπαντρα παιδιά, σπουδαστές ή στρατιώτες.

 

 

 

 

 

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments