ΚΑΒΑΛΑ — 19 Μαΐου 2012
  • Views2003

Μια “περίεργη” δικαστική διαμάχη, με αντίδικους δύο εργαζόμενους στο νοσοκομείο Καβάλας, έλαβε τέλος με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας. Με την απόφαση αυτή ο διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής Δημήτρης Κασαράκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης που του είχε προσάψει η διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής Περσεφόνης Παπαδοπούλου-Ζεκερίδου.

Η μήνυση που είχε καταθέσει η κ. Ζεκερίδου αφορούσε μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει πριν από 2 περίπου χρόνια (συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου), όταν και δημιουργήθηκε η Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας. Μέχρι εκείνη την εποχή η κ. Ζεκερίδου (έχοντας λάβει την ειδίκευση στην ογκολογία) πραγματοποιούσε χημειοθεραπείες σε ογκολογικά περιστατικά ήδη από την δεκαετία του ’70. Από την ώρα, όμως, που δημιουργήθηκε η Ογκολογική Κλινική, το έργο αυτό ανέλαβε (με τρίμηνη, ανανεούμενη ως σήμερα, μετακίνηση από την Θεσσαλονίκη) ο κ. Κασαράκης. Όσοι από τους ασθενείς εξυπηρετούντο μέχρι εκείνη την στιγμή από την κ. Ζεκερίδου απέκτησαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν με την κ. Ζεκερίδου ή θα αλλάξουν γιατρό. Η συνεργασία μεταξύ των 2 γιατρών ήταν, αρχικά, αρμονική, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψαν διάφορα προβλήματα, όπως η μη ενημέρωση του υπεύθυνου του ογκολογικού τμήματος από την κ. Ζεκερίδου, για τα περιστατικά στα οποία γίνονται χημειοθεραπείες. Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Κασαράκης απέστειλε γραπτή αναφορά στην Επιστημονική Επιτροπή, ζητώντας την λήψη αποφάσεων για την ευθύνη που μπορεί να υπάρξει και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τους ασθενείς, όταν οι χημειοθεραπείες γίνονται από έναν γιατρό με την ειδικότητα της Παθολόγου και όχι της Ογκολόγου (όπως είναι η κ. Ζεκερίδου). Η αναφορά αυτή χαρακτηρίστηκε από την ενάγουσα ως συκοφαντική, και για αυτό προχώρησε στην μήνυση κατά του κ. Κασαράκη, η οποία εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από υποστηρικτές του κατηγορούμενου γιατρού, οι περισσότεροι ασθενείς και φίλοι του. Όπως ήταν φυσικό, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καθώς όλοι τους δήλωναν ότι ο κ. Κασαράκης ήταν ένας τίμιος και καλός άνθρωπος

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments