ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 24 Ιουλίου 2013
  • Views279

Αθώοι κριθήκαν οι 71 εργαζόμενοι του πρώην «ΟΤΤΟ Έβρος».

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην εκδίκαση της υπόθεσης για την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΟΤΤΟ Έβρος» ου Ομίλου Λαναράστο τελωνείο των Κήπων τον Φεβρουάριο του 2011.
Οι 71 εργαζόμενοι κατηγορούνταν με το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών, αλλά εντ έλει η έδρα τους έκρινε αθώους. Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν σύντομα 6 χρόνια στην ανεργία, με τις επιλογές που έχουν στην ηλικία τους να είναι μηδαμινές

Αλεξανδρούπολη: 750 οικογένειες στηρίζει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

750 οικογένειες σε όλη τη Θράκη, από τις οποίες οι 250 στην Αλεξανδρούπολη, λαμβάνουν 6 φορές το χρόνο επίδομα τρίτου παιδιού, ύψους 200 ευρώ, μία «ανάσα» στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Για το 2013, το συνολικό ποσό που ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ, καλύπτει με δωρεά του προς την Εκκλησία της Ελλάδος το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Συνολικά, 1.200 ευρώ το χρόνο δίδονται σε κάθε οικογένεια από τις Μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως, Διδυμοτείχου, Μαρωνείας-Κομοτηνής και Ξάνθης. Το επίδομα, που δόθηκε για πρώτη φορά το 1999, σε μόλις 19 δικαιούχους στην περιοχή ευθύνης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στα έξοδα και τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειες της Θράκης με τρία παιδιά.
Αρκετά από τα προηγούμενα έτη την επιχορήγηση της Εκκλησίας είχε αναλάβει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ για το τρέχον έτος, τα επιδόματα καλύπτονται από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η εξέλιξη αυτή αποσοβεί το ενδεχόμενο διακοπής καταβολής του επιδόματος, το οποίο ήταν ορατό το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί από τις αρχές του 2013 κανένα επίδομα στους δικαιούχους. Ωστόσο, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί άμεσα, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Βρήκαν σε άσχημη κατάσταση νεαρή χελώνα Καρέτα-Καρέτα στη Καρυανη

Μια νεαρή θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε στην Κάρυανη Καβάλας.
Οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σταθμό Νέας Περάμου την παρέδωσαν σε τεχνολόγο – γεωπόνο, μέλος αλλά και εκπρόσωπο του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Καβάλα.
Η χελώνα που θα μεταφερθεί είτε στον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Αθήνα είτε στην κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πολύ ζωηρή και δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο αλλά οι άπειρες πεταλίδες του είδους Balanus που την έχουν κατακλείσει δείχνουν ότι το ζώο είχε καιρό τώρα αδυναμία και γι αυτό κόλλησαν πάνω της.
Η χελώνα έχει παραμορφωθεί σε μερικά σημεία εξαιτίας τους, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την ομαλή ανάπτυξή της αν αφαιρεθούν καθώς έχουν ήδη βγει από το καβούκι της οι περισσότερες από αυτές. Από το ένα από τα μπροστινά της πτερύγια λείπουν μερικά κομματάκια αλλά ούτε αυτό θα σταθεί εμπόδιο στη ανάπτυξη της.

Παιδιά από τα Σκόπια φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις της Καβάλας

17 παιδιά τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης της συνεργασίας ενώσεων και συλλόγων φιλίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Παιδιά που επέδειξαν ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης της συνεργασίας ενώσεων και συλλόγων φιλίας Ελλάδας και πΓΔΜ, αλλά και της στήριξης φορέων της χώρας μας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φιλοξενούνται μέχρι και τις 31 Ιουλίου στις θερινές κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου Καβάλας.
Πρόκειται για παιδιά από τα Σκόπια και συγκεκριμένα από τις περιοχές Πέχτσεβο και Στίπ, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε θερινές κατασκηνώσεις της Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η επικοινωνία και η ανταλλαγή σχέσεων φιλίας παιδιών των Σκοπίων με συνομήλικους από τη χώρα μας.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments