• Views133

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=16A2ZI0kDkA[/tube]

Σε δύο με τρεις μήνες αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την περιουσιακή κατάσταση των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Μαντούβαλο.
Ο κ. Μαντούβαλος εξήγησε ότι το ΣΔΟΕ έχει αυτή τη στιγμή παραλάβει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των ελέγχων της περιουσιακής κατάστασης των: εξαδέλφων του πρώην Υπουργού Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, καθώς και των συζύγων τους Ανδρέα Ρωσώνη και Συμεών Συκιαρίδη, ωστόσο ο όγκος της δουλειάς είναι εξαιρετικά μεγάλος με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε δύο με τρεις μήνες.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναμένεται να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια, καθώς είχαν βασίσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών τους στο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ελέγχου.

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε η πορεία των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ενάντια στις “πολιτικές λιτότητας” και τις μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων τους. Νωρίτερα, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση και στην πορεία παραβρέθηκαν και εν ενεργεία αξιωματικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό καταβάλλει η κυβέρνηση εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας στις 19:00.
Το μεσημέρι, ξεκίνησε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας. Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου. «Οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ακολουθούν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Πολλά θέματα είναι ανοικτά ακόμα, καθώς παρατηρούνται αρκετά πεδία που είναι στο «κόκκινο». Σύμφωνα με το vima.gr, η ελληνική πλευρά έχει επικοινωνία με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους παράγοντες, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να αρθεί το αδιέξοδο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία των 20 ημερών για την υποβολή αιτήσεων επιλογής μετακίνησης, από τους 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση – υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης, καθώς σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών. Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι κατά 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2.423 θέσεις), ενώ όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με τις οδηγίες για την κινητικότητα, υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υποβάλουν ακόμη και αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, σύμφωνα με τις οποίες επανήλθαν στις υπηρεσίες τους. Όπως είχε γίνει γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε θέσεις αιχμής και εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και αυξημένες ανάγκες, όπως είναι το υπουργεία Δημόσιας Τάξης (670 θέσεις), Δικαιοσύνης (535), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας (544) και Υγείας (464).

Την τήρηση των υποσχέσεων για άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), «προτού αντιμετωπίσουμε οδυνηρές καταστάσεις στο χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης, με επακόλουθα την επαγγελματική ασφυξία των ιατρών και το κλείσιμο χιλιάδων ιατρείων».
Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι, παρά τη νομοθετική ρύθμιση για πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και προκαταβολή του 90% των οφειλών και παρά την υπόσχεση για εξόφληση μέχρι 31 Μαρτίου, διαπιστώνει «για μία ακόμη φορά παρελκυστική τακτική και κωλυσιεργία».
Ζητά επίσης την άμεση ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στο 1% του ΑΕΠ, από 0,5%, αλλά και έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να στηριχθεί και να μην καταρρεύσει ο Οργανισμός, δεδομένης -όπως αναφέρει- της μεγάλης απώλειας εσόδων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της μεγάλης ύφεσης που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments