ΚΑΒΑΛΑ — 03 Απριλίου 2012
  • Views158

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Sv-7RRqhYs8[/tube]

Δεν κάνουν πίσω τα ΤΕΙ στο ζήτημα του κουρέματος των αποθεματικών τους εξαιτίας της ενέργειας του προέδρου της ΕΤΕ Γιώργου Προβόπουλου να τα χρησιμοποιήσει για την αγορά ομολόγων, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν λόγω του PSI, με συνέπεια τα ιδρύματα να χάσουν μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους. Ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ενήργησε κατά αυτόν τον τρόπο ο κ. Προβόπουλος, ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ότι ο κ. Προβόπουλος ενήργησε ύστερα από υπουργική εντολή δεν πείθουν τους προέδρους των ιδρυμάτων, οι οποίοι τονίζουν ότι βάση συντάγματος θα έπρεπε αρχικά να ερωτηθούν τα ΤΕΙ για το πώς θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά τους.

Για τον λόγο αυτό ήδη το ΤΕΙ Καβάλας ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του δημοσίου προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση για το κούρεμα των αποθεματικών. Το ΤΕΙ Καβάλας δεν είναι το μοναδικό ίδρυμα που ετοιμάζεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη, καθώς ήδη το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση εναντίον του δημοσίου, ενώ την ίδια απόφαση αναμένεται να λάβουν και τα ΑΕΙ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν αναμένεται άμεσα αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Καβάλας, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments