ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 24 Απριλίου 2013
  • Views151

«Tο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοικτό. Ό,τι μας ανήκει το διεκδικούμε με ορθό και νόμιμο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης επερώτησης 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναδεικνύεται σήμερα σε συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων «δεν μπορεί να αφορά αξιόλογους κατά τα άλλα λειτουργούς του Δημοσίου» (σ.σ. Nομικό Συμβούλιο του Κράτους), αλλά τους ίδιους τους κυβερνώντες, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι μόλις εξελέγη έκανε δύο πράγματα: να φέρει προς ψήφιση «την υπόθεση του κουκουλώματος της Siemens» και να μεταβεί στο Βερολίνο να συναντήσει την κ. Μέρκελ «και να μην πει κουβέντα για αποζημιώσεις αλλά μόνο τη φράση “ουδείς αναμάρτητος”».

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να δοθεί στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής -«του φιλοναζιστικού κόμματος που απουσιάζει σήμερα από τη Βουλή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος ανέφερε ότι «ήρθε η στιγμή το κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην ιστορία».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments