ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 23 Φεβρουαρίου 2013
  • Views171

Ανταπάντηση μέσω του ΟΗΕ προαναγγέλλει η Τουρκία για την απόφαση της Ελλάδας να αποστείλει ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό για τις τουρκικές άδειες ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι «έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα τόνισε ότι οι ελληνικοί ισχυρισμοί «βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις.

«Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών» υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στον ΤΡΑΟ «είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» κατέληξε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments