ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views164

Θύμα δύο νεαρών έπεσε σήμερα το πρωί μια ηλικιωμένη στην περιοχή της Νεάπολης, οι οποίοι αφαίρεσαν με τη βία τη χρυσή αλυσίδα και το σταυρό που φορούσε στο λαιμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ίδια στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, αλλά και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες ήταν νεαροί μεταξύ 17 και 19 ετών, πιθανότατα τσιγγάνοι, οι οποίοι νωρίτερα μάζευαν διάφορα αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων και τα αποθήκευαν στο κόκκινο αγροτικό τους όχημα μάρκας Datsun.

Σε κοντινό δρόμο από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και ενώ η άτυχη κυρία μαζί με μία συνομήλική της βάδιζαν αμέριμνες, οι νεαροί έστησαν καρτέρι και κατάφεραν να αποσπάσουν το κόσμημα, προκαλώντας αρκετές αμυχές στο λαιμό του θύματος.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες μέρες διαρρήκτες ξαναχτύπησαν σε δημοτική υπηρεσία και συγκεκριμένα στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών. Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών – Δημοτικό Ιατρείο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Καυκάσου 64-66.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, επιδόθηκαν στο κυνήγι του…θησαυρού στη διάρκεια της νύχτας και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους έγιναν ορατά με το πρώτο φως της μέρας. Προφανώς μπήκαν στο κτίριο σπάζοντας ένα παράθυρο στο ισόγειο και από εκεί μετέβησαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο παραβιάζοντας εσωτερικές πόρτες γραφείων και αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα. Λεία τους, μία τηλεόραση, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα οξύμετρο, ένα πιεσόμετρο, καθώς και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αριστείδης Γαλανός υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ υπενθυμίζεται ότι αρκετά από τα ΚΑΠΗ του δήμου έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο εγκληματικών στοιχείων. Μεταξύ αυτών το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης τουλάχιστον 5 φορές και μία το Γ΄ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Το νόμο στα χέρια μας;

«Μήπως πρέπει οι πολίτες να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Τελικά, Ελληνική Αστυνομία υπάρχει;», διερωτάται ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου, αλλά και ευρύτερα.

«Επανερχόμαστε επιτακτικά στην αναγκαιότητα προστασίας της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, καθώς και των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών, εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων και πρόκλησης φθορών. Αυτή η κατάσταση προκαλεί τον τρόμο στις τοπικές κοινωνίες και απειλεί την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια και γαλήνη των συνδημοτών μας. Μεταφέροντας τη γενική απαίτηση, ζητούμε να δρομολογηθεί άμεσα κάθε αναγκαία ενέργεια για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών του δήμου μας, και ειδικότερα των σχολικών κοινοτήτων», τονίζει.

Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών καλεί το σύνολο της ιεραρχίας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα εγγυώνται την καθημερινή προστασία των πολιτών από κάθε εγκληματική δράση. Επίσης, καλεί την πολιτεία να εξετάσει την από καιρό δημοσίως εκφρασμένη πρότασή της και του Δημοτικού Συμβουλίου, να συσταθεί ένα πλήρες Αστυνομικό Μέγαρο με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, κ.λπ., για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος διαθέτει και το κατάλληλο οικόπεδο.

«Αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να επαναφέρουμε το αίτημά μας για περισσότερη ασφάλεια, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων με αριθμό προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου, αντίστοιχη στελέχωση των Τμημάτων Ασφαλείας, εξοπλισμό των Τμημάτων με οχήματα, δίκυκλα, κ.λπ., καθημερινή κίνηση τουλάχιστον πέντε περιπολικών σε 24ωρη βάρδια, δέκα τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», καταλήγει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments