ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Ιουλίου 2013
  • Views164

Για καταδολίευση δανειστού εγκαλείται ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Καρανάσιος, ενώ οι βουλευτές της Χ.Α. εγκαλούνται, ο μεν κ. Γερμενής, για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο δε Σ. Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία να αρθεί η ασυλία τους.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καρανάσιου τάχθηκαν 186 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 22, “παρών” δήλωσε ένας, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γερμενή τάχθηκαν 208 βουλευτές, κατά 2, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μπούκουρα, τάχθηκαν 207 βουλευτές, κατά 1, δύο βουλευτές δήλωσαν “παρών”, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Να σημειωθεί πως η Ολομέλεια της Βουλής, αρνήθηκε να άρει την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγεώργου, εγκαλούμενου για παράβαση καθήκοντος, όπως επίσης και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος εγκαλείτο για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καραγεώργου, τάχθηκαν 5 βουλευτές, κατά 201, τρεις βουλευτές δήλωσαν “παρών”, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκές ψήφοι.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Λαμπρούλη, τάχθηκαν 11 βουλευτές, κατά 190, “παρών” δήλωσαν οκτώ – ενώ υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments