ΚΟΣΜΟΣ — 09 Ιουλίου 2013
  • Views287

Πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Μαρσή αναλάμβανε την διακυβέρνηση της Αιγύπτου,  υπήρχε μια ομάδα αναλυτών και δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τις εξελίξεις. Η “Μουσουλμανική Αδελφότητα” της οποίας ηγείται ο κ. Μαρσή  υποστηρίζει μια πολιτική φιλοσοφία που είναι αλληλένδετη με τη θρησκεία, και είναι εντελώς εχθρική προς τις στάσεις απέναντι στις γυναίκες και τις μειονότητες.  Η επανάσταση στην Αίγυπτο πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε από τους κοσμικούς αλλά ο λαός της Αιγύπτου στις εκλογές που ακολούθησαν έδωσε με 52% του εκλογικού σώματος εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μαρσή. Έτσι η “Αδελφότητα των Μουσουλμάνων” ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο και όλος ο κόσμος περίμενε να δει τον Αιγυπτιακό λαό μετά από τριάντα χρόνια να απολαμβάνει την πορεία μετάβασης από την δικτατορία στην δημοκρατία. Η Διεθνή κοινότητα παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις την περιοχή γιατί είναι πρωτοφανής ο τρόπος αποπομπής του Αιγύπτιου προέδρου. Ο συνδυασμός μαζικών κινητοποιήσεων στους δρόμους από τον λαό και η αποφασιστική εμπλοκή του Αιγυπτιακού στρατού, άλλαξε τα δεδομένα στην Μέση Ανατολή μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα .

Egypt_011

Πώς το όνειρο προς την δημοκρατία μετατράπηκε σε εφιάλτη δεσποτισμού και αυταρχισμού

Η ανικανότητα της πρώην Αιγυπτιακής κυβερνήσεως να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση που πλέον πια φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτη η οικονομική κατάρρευση της Αιγύπτου.  Η αξία της Αιγυπτιακής λίρας έχει φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα. Η ανεργία μαστίζει τους νέους Αιγύπτιος και φτάνει στο τρομακτικό επίπεδο του 40% στους νέους ηλικίας 24 ετών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμο να εκχωρήσει δάνειο στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συμβαίνουν καθημερινά και είναι πολύ συχνές κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι αγρότες παραδίδουν την σοδεία τους αλλά δεν λαμβάνουν χρήματα. Οι ουρές για την αγορά καυσίμων έξω από τα βενζινάδικα είναι πελώριες. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και αυξηθεί επικίνδυνα και ο αριθμός των φόνων στην Αίγυπτο έχει τριπλασιαστεί.

APTOPIX Mideast Egypt

Διαδηλωτές κατά των Ισλαμιστών στην Αίγυπτο

Η σκληρή πραγματικότητα στην Αίγυπτο

Η Αιγυπτιακή κοινωνία είναι ιδιαίτερα πολωμένη. Υπάρχουν δύο κυρίαρχα ρεύματα σκέψης, πολιτικής φιλοσοφίας και αντίληψης. Οι κοσμικοί Αιγύπτιοι και οι περισσότερο μορφωμένοι επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό της Αιγύπτου, επιθυμούν νεωτερισμούς, λατρεύουν τον πλουραλισμό και την εξωστρέφεια. Η άλλη πλευρά είναι συντηρητική και θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκφράζει το θρησκευτικό κατεστημένο οι οποίοι αναζητούν λύσεις στο πολιτικό Ισλάμ παρά στον σοσιαλισμό ή στον καπιταλισμό για να αντιμετωπίσουν την κοινωνική αδικία, την ανισότητα και την διαφθορά που για αιώνες πλήττει την Αιγυπτιακή κοινωνία. Το πάζλ της Αιγυπτιακής κοινωνίας συμπληρώνουν επίσης η Χριστιανική μειονότητα (η οποία είναι το 10% των 84 εκατομμυρίων κατοίκων πληθυσμού της Αιγύπτου) και η ακόμη μικρότερη Σιιτική μειονότητα που άρχισαν να ανησυχούν ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” .

Αίγυπτος ώρα μηδέν!

Αίγυπτος ώρα μηδέν!

Η συμπεριφορά των “Αδελφών Μουσουλμάνων” στην διακυβέρνηση της Αιγύπτου

Η κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει  ανεξάρτητα ιδρύματα και δημοκρατικούς θεσμούς όπως – τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης, μια ουδέτερη δημόσια διοίκηση, το στρατό και την αστυνομία – που ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία και προστατεύουν το πολίτευμα στις ώριμες δημοκρατίες. Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Μάρσηi έκανε το καλύτερό του για να τα υπονομεύσει.

Νομοθετούσε μέσω της Γερουσίας που εκλέχτηκε με μόνο το 10% των ψηφοφόρων.  Έκανε ψευδή, ανάρμοστες και δειλές επιλογές σε κάθε επιλογή προσώπων σε δημόσιες θέσεις,  ωθώντας τους αδελφούς μουσουλμάνους σε βασικές θέσεις στην κυβέρνηση και στην δημόσια διοίκηση.  Αντίθετα αντί να παραχωρεί δικαιώματα και στα υπόλοιπα τμήματα της Αιγυπτιακής κοινωνίας έκανε το πάν για τροφοδοτεί με φόβους τους κοσμικούς Αιγύπτιους και τις υπόλοιπες θρησκευτικές μειονότητες της Αιγύπτου. Οι αδελφοί μουσουλμάνοι και ο πρώην πρόεδρος κ. Μάρση έκαναν το πάν για να Ισλαμοποιήσουν κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Καλλιέργησε το κλίμα φόβου και τρόμου εναντίων των κοσμικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων όταν έμεινε σιωπηλός όταν φανατικοί και κακοποιοί απειλούσαν και επιτήθενταν στις θρησκευτικές μειονότητες.

Επέτρεψε τους αλλοδαπούς που εργάζονται για τις ομάδες υπεράσπισης προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας να δουλέψουν στην χώρα του. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους κυνηγήθηκαν, διώχθηκαν  αι καταδικάστηκαν (τις περισσότερες φορές ερήμην) με εξόφθαλμα ψευδείς κατηγορίες.

Egypt_04

Τα αποτελέσματα

Στις 30 Ιουνίου 2013 ήταν η πρώτη επέτειος από την συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τον κ. Μαρσή. Οι Αιγύπτιοι αντέδρασαν. Ο Αιγυπτιακός Λαός με μαζικές διαδηλώσεις που έφτασαν τα 14 εκατομμύρια ανθρώπων, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης των “Αδελφών Μουσουλμάνων”. Ταυτόχρονα οι Ισλαμιστές οπαδοί οργάνωσαν αντι – συγκεντρώσεις . Μέχρι στιγμή ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 48 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και την επέμβαση του Στρατού, τον ορισμό μεταβατικής κυβέρνησης και τέλος εκλογές σε λίγους μήνες.

Egypt_05

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε σχετικό ρεπορτάζ του Russian Today για τα επεισόδια στην Αίγυπτο.

Πηγή: serresnews.net

 

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments