ΚΑΒΑΛΑ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views285

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ, τα οποία αναμένονταν να σταθμεύσουν στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στα μέσα Ιουλίου και τα οποία είχανε καθυστερήσει αδικαιολόγητα, τελικά ήρθανε στην Καβάλα. Η καθυστέρηση στην άφιξη των πολωνικής κατασκευής αεροσκαφών οφειλόταν, όπως είχε τονιστεί και παλαιότερα, στην οικονομική κρίση, καθώς δεν υπήρχανε τα απαραίτητα κονδύλια για την συντήρηση των αεροσκαφών.

Σε κάθε περίπτωση, η άφιξή τους αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιφέρεια, αν και προς το παρόν τα φαινόμενα πυρκαγιών είναι λίγα, μεμονωμένα και έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Η τελευταία σημαντική πυρκαγιά έχει κάψει περί τα 100 στρέμματα δάσους στο Φρακτό Δράμας.

Ακούστε τι είπε για το θέμα αυτό, στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Ντικούδης.

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/23_07/ANALITIS_NTIKOUDIS_23_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments