ΚΟΣΜΟΣ — 06 Αυγούστου 2013
  • Views301

O Hugh Jackman δίνει στο People οδηγίες χρήσης προσ τους ερωτευμένους και μιλά για τη σχέση του με την Ελλάδα

Συναντώντας τον Hugh Jackman από κοντά, συνειδητοποιείς ότι ακόμα και η 3D υψηλής ευκρίνειας κινηματογραφική οθόνη, απλά, τον αδικεί… Είναι ένα ζεστό μεσημέρι του Ιουλίου και το πεντάστερο λονδρέζικο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενείται ο Jackman, πολιορκείται από paparazzi που έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιστρεφόμενη γυάλινη πόρτα. Ο πρώτος όροφος είναι γεμάτος μάνατζερ, δημοσιοσχεσίτες και «Αυστραλούς», όπως μια ατζέντισσα «βαφτίζει» συλλήβδην τους συνεργάτες του.

Με στενό μαύρο υφασμάτινο παντελόνι και μπλε σκούρο πουκάμισο με τα δύο κουμπάκια στο λαιμό ανοιχτά, είναι εντυπωσιακά κομψός. Ψηλός, 1,88 μ., με μακριά λεπτά πόδια, ανοιχτό θώρακα και λαμπερό χαμόγελο, είναι ένας άντρας που δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητος, ακόμα κι αν δεν ήταν σταρ. Βέβαια, το εντυπωσιακό του παράστημα το αντιλαμβάνεσαι και από τις ταινίες. Όμως, στην τετ α τετ συνάντηση κάνει αίσθηση ότι ο Γούλβεριν είναι και εξαιρετικά ευγενικός, με μια έμφυτη ευγένεια που αντανακλάται σε κάθε του κίνηση. Το λαμπερό χαμόγελό του συνοδεύεται από μια δυνατή χειραψία, οι φλέβες των χεριών του διαγράφονται, ενώ τα δάχτυλά του μοιάζει να έχουν ρόζους – από το σερφ; Από τα βάρη που σηκώνει στο γυμναστήριο;

Λίγο νωρίτερα, ο σκηνοθέτης της νέας του επικής ταινίας Wolverine και φίλος του από τα παλιά, James Mangold, εξηγούσε πως «η σωματοδομή του Hugh, όπως θα τη δείτε στο έργο, δεν είναι αποτέλεσμα ψηφιακών εφέ αλλά 1.000% πραγματική». Ο Jackman έχει κακομάθει τους θαυμαστές του με το να παίζει ο ίδιος στις επικίνδυνες σκηνές. Αυτή τη φορά στα γυρίσματα παραλίγο να σπάσει το λαιμό του. Το ατύχημα του θύμισε ότι η αθανασία του εξαντλείται στα 126 λεπτά, που διαρκεί το έργο.

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που στην κινηματογραφική κάμερα άναψε το κόκκινο φωτάκι κι εκείνος έγινε ο ήρωας χωρίς παρελθόν από τη σκοτεινή παρέα των βιβλίων κόμικς Χ-Μen. Όλα ξεκίνησαν Hugh Jackman Έχω ελληνικές ρίζες από τη γιαγιά μου Σ αναπληρωματικοσ Ο Russel Crowe, επίσης Αυστραλός, είχε αρνηθεί να αναλάβει το ρόλο του Wolverine στο πρώτο X-Men. Κάπως έτσι, ο κλήρος έπεσε στον Hugh Jackman.

όταν ένας άλλος, τότε, ανερχόμενος made in Australia ηθοποιός γύρισε την πλάτη στο ρόλο. «Ο Russell Crowe ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών. Εκείνος αρνήθηκε. Στην περίπτωσή μου συνέβη ό,τι και στον αθλητισμό: όταν είσαι αναπληρωμα τικός και ξαφνικά σου δίνεται η δυνα τότητα να μπεις στο παιχνίδι, τότε βάζεις τα δυνατά σου. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου!» λέει στο People o Jackman για την αυστραλέζικη συμμα χία με φόντο τον πλανήτη Hollywood, εκεί που η φιλία είναι άγνωστη λέξη.

Από το 1990 έως σήμερα, έχει απο δείξει ότι είναι ένα σπάνιο πολυεργα λείο, αφού παίζει, χορεύει, τραγουδάει, παρουσιάζει. Σε αυτό το τρελό στροβί λισμα, η ερώτηση είναι μία: «Πόσες ζωές ζείτε, κύριε Jackman;». Μοιάζει να εκπλήσσεται και, παίρνοντας απο στάσεις από τη χολιγουντιανή του persona, μας… συστήνεται: «Στην κα θημερινότητά μας όλοι παίζουμε δια φορετικούς ρόλους, ανάλογα με τις συνθήκες. Όλοι είμαστε ηθοποιοί. Απολαμβάνω να κάνω διαφορετικά  πράγματα μέσα από την τέχνη μου, γιατί στην πραγματικότητα είμαι ένας πληκτικός, βαρετός και πολύ μετρημέ- νος τύπος. Ίσως έχει να κάνει και με το ζώδιό μου, όπως λέει η γυναίκα μου. Είμαι Ζυγός». Βαρετός; Οι θαυμάστριές του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη πιθα- νότατα διαφωνούν με τον ισχυρισμό του. Ο Jackman έχει ανακηρυχτεί από το αμερικανικό People «ωραιότερος άντρας του κόσμου» (sexiest man alive), όμως ο ίδιος στο ελληνικό People προ- σπαθεί να «διαλύσει» το σέξι προφίλ του. «Δεν ξέρω εσείς ποια εικόνα έχετε για μένα, εγώ όμως, όποτε με παρατηρώ στον καθρέφτη, βλέπω έναν άνθρωπο που του λείπει ο ύπνος. Δεν πιστεύω ότι αρέσω σε όλους τους αν- θρώπους. Στη ζωή υπάρ- χουν κάποιες σταθερές και αυτές έχουν αξία, όπως ο ρόλος του πατέρα και του συζύγου. Το εί- δωλο στον καθρέφτη πάντα αλλάζει και δεν με ενδιαφέρει».

Ένα απλό googlάρισμα και το όνομά του ακολουθείται από Έχω ελληνικές ρίζες από τη γιαγιά μου, δύο γενιές πίσω. Νιώθουμε ότι κυλάει και ελληνικό αίμα μέσα μας”. 61.600.000 αποτελέσματα σε μόλις 0,20 δευτερόλεπτα. Εκείνος όμως αντιμετωπίζει τη διασημότητα με μια παράδοξη χαλαρότητα και ανέλπιστη φιλοσοφική ματιά: «Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να πει πως έχει κατακτήσει το Hollywood. Η δόξα είναι ένα παιχνίδι άμεσα συνυφασμένο με την αποδοχή του κόσμου, έρχεται και φεύ γει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα χρήματα. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει κανείς αυτή την αλήθεια, τόσο το καλύτερο».

Πάρα πολύ συχνά οι paparazzi τον απαθανατίζουν πότε με τα παιδιά του, πότε με τη γυναίκα του. Σχεδόν ποτέ μόνο του. Στην κουβέντα μας η σύζυ γός του, Deborra Lee, «υπάρχει» ανά μεσά μας, είτε στις απαντήσεις του είτε ουσιαστικά έναν όροφο πιο κάτω από αυτόν που βρισκόμαστε, στο λόμπι του ξενοδοχείου. Για τον Hugh Jackman το κεφάλαιο «οικογένεια» δεν είναι για ταμπλόιντ κατανάλωση και μπλαζέ ξεφύλλισμα. «Πολλές φορές σκέφτομαι παλιότερες στιγμές που έχω ζήσει με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Αυτές οι αναμνή σεις θα με “ταξιδεύουν” για πάντα. Αυτός είναι ο δικός μου θησαυρός».

Τον Απρίλιο το ζεύγος Jackman έκλεισε δεκαεπτά χρόνια γάμου, διάρκεια ρεκόρ για τα χολιγουντιανά ήθη, όπου κάθε γάμος μετράει ανάποδα, λίγες μόνο ώρες μετά την τέλεσή του. «Ένας γάμος στηρίζεται στη “συνενοχή”, να κάνετε πράγματα μαζί και η σύντροφός σου να νιώθει ότι αποτελεί προτεραιότητά σου. Πάντα πρέπει να υπολογίζεις τι αντίκτυπο θα έχει κάθε επιλογή σου στο γάμο. Κάποιες φορές παίρνεις αποφάσεις για το γάμο σου, οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητική επίπτωση στην καριέρα σου και τότε αρχίζουν τα δύ σκολα» εξομολογείται ο ηθοποιός, που είδε τη μητέρα θεωρεί τον εαυτό του βαρετό, πληκτικό και μετρημένο! DREAM body Στα 45 του, έχει ένα από τα ωραιότερα αντρικά σώματα του Hollywood. πρεμιέρα στο Λονδίνο Υπογράφoντας αυτόγραφα στη Leicester Square, στις 16 Ιουλίου του 2013. Ένα αστέρι για τον μπαμπά. Με την κόρη του, Ava, όταν απέκτησε το αστέρι του στο Walk of Fame, στο L.A. xmas shopping Χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Rockfeller Center με την Ava και τον Oscar. του να χωρίζει από τον πατέρα του, όταν εκείνος ήταν 8 χρόνων.

Πριν από πέντε χρόνια η οικογένεια Jackman είχε έρθει στην Ελλάδα: «Με τα παιδιά και την Deborra πήγαμε στη Σαντορίνη και στη Μύκονο. Παρακο λουθήσαμε κινηματογράφο. Απί στευτο, υπήρχε διάλειμμα ανάμεσα στα δύο μέρη της ταινίας. Μου άρεσε τόσο πολύ που είδα οικογένειες να πηγαί νουν όλοι μαζί βόλτα». Για τον ηθοποιό η Ελλάδα δεν ήταν άλλος ένας καλοκαι ρινός προορισμός, αφού, όπως μας αποκάλυψε, τον ενώνει κάτι πιο βαθύ με τη χώρα μας. «Έχω ελληνικές ρίζες από τη γιαγιά μου, δύο γενιές πίσω… Κάθε χρόνο, ο μπαμπάς μου και ο θείος μου ταξίδευαν στα ελληνικά νησιά προ σπαθώντας να μάθουν περισσότερα πράγματα για την καταγωγή μας. Έτσι, σε μένα και τα αδέλφια μου πέρασε η πεποίθηση ότι κυλάει μέσα μας και ελληνικό αίμα» αποκαλύπτει στο People ο… Έλληνας Jackman. Το καλογυμνασμένο σώμα του είναι, όπως έχει και στο παρελθόν πει, αποτέ λεσμα καρδιοαναπνευ στικών ασκήσεων, έντονου τρεξίματος και μιας ευρύτερης αγάπης για τα πολλά σπορ. Μήπως μέσα στο πρόγραμμα της γυμναστικής του χωράνε και τα… φι λιά; Άλλωστε, ένα φιλί καίει τριάντα θερμίδες. «Τριάντα θερμίδες; Με τη γυ ναίκα μου είμαστε ιδιαίτερα διαχυτικοί, τώρα πια θα έχουμε έναν παραπάνω λόγο. Σίγουρα θα εντάξω τα φιλιά στην προπόνησή μου. Θα λέω στην Debie: “Ξέρω ότι έχεις πονοκέ φαλο, αλλά πρέπει να φιλη θούμε ξανά και ξανά, κάνει καλό”» λέει γελώντας τόσο δυνατά, που δεν μπορεί να σταματήσει. Τελικά, ο Jackman είναι σίγουρα και λίγο Έλληνας.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments