ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 11 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views1180

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=iNinEz845bI[/tube]

Το τελευταίο επεισόδιο σε ένα σίριαλ μηνών παίχτηκε σήμερα στην οδό Κ. Ράδου. Η περίφημη υπόθεση με τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας φαίνεται να κλείνει αφού σήμερα ο γερανός που έφεραν οι κάτοικοι μετέφερε και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που ήταν κρυμμένες σε ένα δώμα 24 τετραγωνικών. Οι κάτοικοι με ικανοποίηση παρακολουθούσαν την διαδικασία μεταφοράς μιλώντας για δικαίωση και μία μεγάλη νίκη ευχόμενοι ταυτόχρονα να μη ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό στη γειτονιά τους.

Το χρονικό των τελευταίων ημερών

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου: Αφαίρεση της 1ης κεραίας

Μία μεγάλη νίκη των πολιτών της γειτονιάς, των απλών ανθρώπων έναντι στα μεγαθήρια των πολυεθνικών μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση “κεραίες στη Κ. Ράδου” που είχε πρώτο αναδείξει το ENA CHANNEL. Υπενθυμίζεται ότι γνωστός επιχειρηματίας της Καβάλας είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην Κάπα Ράδου σε 2 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας την Vodafone και την WIND όπου μέσα σε αυτό οι δύο εταιρίες είχαν εγκαταστήσει τους πίνακες και τα ηλεκτρονικά συστήματα για τη λειτουργία των κεραιών. Για μεγάλο διάστημα ο ιδιοκτήτης ισχυριζόταν ότι το διαμέρισμα είναι ανοίκιαστο αλλά όλοι γνωρίζαν τι πραγματικά συμβαίνει. Οι κάτοικοι σύστησαν επιτροπή αγώνα κατά των κεραιών και αποτάθηκαν σε όλους τους  αρμόδιους όπως στο δήμο και στη περιφέρεια. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής υπάλληλος της περιβαλλοντολογικής υπηρεσίας έκανε αυτοψία στο διαμέρισμα παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και δεκάδων οργισμένων πολιτών. Εκεί διαπίστωσε το αυτονόητο. Το διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε αποθήκη για τις εγκαταστάσεις των εταιριών.

Αργότερα το μεσημέρι και μετά την επίσημη απόφαση ότι οι εγκαταστάσεις και οι κεραίες βρίσκονται εκεί παράνομα κλήθηκε γερανός ώστε να μεταφέρει τους ηλεκτρονικούς πίνακες των δύο εταιριών. Τα χαμόγελα στους κατοίκους της Κάπα Ράδου επέστρεψαν…είχαν νικήσει τα δύο μεγαθήρια.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Tt8xUIQhFpQ[/tube]

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου: Αγωνία για την τύχη της 2ης κεραίας

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=jzhvZjoaWn8[/tube]

Μπορεί, βέβαια, η μια κεραία να αφαιρέθηκε, ωστόσο η δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε στην θέση της, κάτι που επέτεινε την αγωνία των κατοίκων της Κ. Ράδου, επιδίωξη των οποίων ήταν μονάχα ένα πράγμα: Να φύγουν και οι δύο κεραίες, αφού είναι παράνομες (κάτι που βεβαιώθηκε και από την περιβαλλοντική υπηρεσία). Και αυτό διότι ο φόβος τους ότι το θέμα αυτό θα ξεχαστεί ήταν βάσιμος, καθώς αυτά που αντίκρισαν μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο φυλάσσονταν οι κεραίες ξεπερνούσαν την φαντασία τους. Οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι εντός του διαμερίσματος καταγράφτηκαν και σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο, το οποίο παραχωρήθηκε ευγενικά στο ENA CHANNEL (το οποίο ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού), σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι…δεν είναι ελέφαντες, αλλά ότι όντως υπήρχαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

[EasyGallery id=’ΚεραίεςΚ.Ράδου’]
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να δείτε εικόνες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στο οποίο φυλάσσονταν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Κ. Ράδου

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments