ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Ιουνίου 2013
  • Views152

Νομικό πρόσωπο  ιδιωτικού δικαίου – μια ανώνυμη εταρία ανήκουσα στον δημόσιο τομέα και εποπτευόμενη από το κράτος –  θα είναι ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας  που θα δημιουργηθεί  επι των ερειπίων της παλιάς ΕΡΤ. Θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ (δηλαδή «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ»), θα περιλαμβάνει όλα τα επικοινωνιακά μέσα της ΕΡΤ και θα ενσωματώσει επίσης το κανάλι της Βουλής. Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του νέου φορέα δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.

Οπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, η  ΝΕΡΙΤ ΑΕ θα έχει απόλυτη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Θα αποτελεί  ενιαίο φορέα, στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Ενδειξη των προσανατολισμών που υιοθετούνται από το κυβερνητικό επιτελέιο είναι η διατύπωση στο ν/σ ότι η νέα ΕΡΤ “θα απευθύνεται προς το ευρύ κοινό”.  Η διατύπωση αυτή ενισχύει την εκτίμηση ότι οι “ποιοτικοί” στόχοι χαμηλώνουν, και ότι θα περιορισθούν οι εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, λόγου , τέχνης και πρροβληματισμού., οι οποίες συχνά απετέλεσαν “κόκκινο πανί”  για τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Το δίκτυο μεταδόσεων θαι καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη τη χώρα. Δυνατότητα δίνεται και για εκπομπές απευθυνόμενες προς τον απόδημο ελληνισμό. Η ΝΕΡΙΤ θα μπορεί επίσης να λειτουργεί σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Λουκέτο μπαίνει στο κανάλι της Βουλής.  Στο ν/σ αναφέρεται ότι η νέα ΕΡΤ θα προβάλλει “τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες”.

Δείτε όλο το νομοσχέδιο

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments