• Views146

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=vMrVlEMx29g[/tube]

Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός των προσεχών ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά τους στοιχεία.
Παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Πρόκειται ουσιαστικά για οφειλέτες, γράφει η εφημερίδα, του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν μικρά σχετικά ποσά για τα οποία οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν απέστειλαν σχετικά ειδοποιητήρια.

Για την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής και το τι θα εξασφαλίσει η Ελλάδα τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για τα ζητήματα και τις λύσεις που πρέπει να υπάρχουν για τους αγρότες, ενώ έκαναν και μία γενική αναφορά στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι υπήρξε συγκεκριμένη διεκδίκηση εκ μέρους του για έκτακτα μέτρα για τους ανέργους, επισημαίνοντας ότι συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην οικονομία.

Την ικανοποίησή για τη συζήτηση του θέματος των αγροτών εξέφρασε εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Καταλήξαμε σε ένα πακέτο μέτρων, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, που δίνει προοπτική στους αγρότες και κυρίως στα νέα παιδιά που πρέπει να πεισθούν να πάνε από τις πόλεις στην ύπαιθρο για να οικοδομήσουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Το «ακανθώδες» ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Τσαυτάρη, Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών και δεν θα υπάρχουν πλέον μπλόκα.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανακοίνωσε τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για εξειδικευμένα μέτρα για τους αγρότες.

Την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις προφυλακισθέντες για την υπόθεση της Κοζάνης εκφράζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς», με κείμενό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia, στην οποία τονίζουν ότι οι «4» δεν αποτελούν μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν χτυπήθηκε η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments