ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 24 Ιουλίου 2013
  • Views277

Μεγάλης έκτασης εκκαθαρίσεις στον τραπεζικό κλάδο αναμένονται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ο λόγος αφορά στο προσωπικό του, το οποίο, όπως υποστηρίζεται από αρμόδιες πηγές, πλεονάζει, μετά τις τελευταίες συγχωνεύσεις.

Υπολογίζεται ότι σε ορίζοντα τριετίας από τις τράπεζες θα αποχωρήσουν συνολικά 6.000 – 8.000 άτομα. Θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αφαιμάξεις που έχουν γίνει σε αυτό το εργασιακό μέτωπο, αλλά και συνολικά στο μέτωπο της απασχόλησης στην Ελλάδα. Ήδη, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει.

Η Voria.gr έχει υπόψη της τουλάχιστον δύο τράπεζες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία μεγάλων εθελούσιων εξόδων. Ο στόχος τους είναι να ξεκαθαρίσουν πρώτα το τοπίο με όσα “ειρηνικά” μέσα έχουν στη διάθεση τους και κατόπιν να προχωρήσουν στις εκκαθαρίσεις δια των απολύσεων. Με όποιον τρόπο κι αν γίνει πάντως αυτή η διαδικασία, το γεγονός παραμένει ίδιο. Κάτι λιγότερο από 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους έως το τέλος του 2016, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας στη χώρα μας. Κι αυτή τη φορά, δυστυχώς, το χτύπημα θα δοθεί και στο εξειδικευμένο και πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments