ΠΑΓΓΑΙΟ — 10 Οκτωβρίου 2012
  • Views212

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=M-4R-cDaAFg[/tube]

Για τις προσπάθειες να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή πορεία ο Δήμος παγγαίου με τη συνδρομή της περιφέρειας ΑΜΘ μίλησαν το πρωί ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλειος Ξουλόγης συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Γιαννακίδης μίλησε για ένα πρότυπο αρμονικής συνεργασίας περιφέρειας δήμου με πολλαπλά οφέλη. Εξήγησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο χωροταξικός και αναπτυξιακός σχεδιασμός της περιφέρειας για την περίοδο 2014 – 20 τονίζοντας ότι θα πρέπει η περιφέρεια να παρουσιάσει στη Βουλή την υφιστάμενη κατάσταση και το σχεδιασμό για το μέλλον. Στάθηκε στα 62 εκατ. ευρώ που έχουν πέσει στο Δήμο παγγαίου που βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνοντας ότι τα 42 ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 20 από το επιχειρησιακό πρόγραμμα. Άλλωστε την δραστηριότητα της περιφέρειας σε αυτούς τους τομείς αποδεικνύει η επιλογή του ευρωπαίου περιφερειακού επίτροπου κ. Χαντ που επέλεξε την περιοχή μας για μία επίσκεψη.

Η παρουσίαση των ενταγμένων έργων αρμοδιότητας Δήμου Παγγαίου, της ΔΕΥΑ Παγγαίου, καθώς άλλων φορέων, ενδιαφέροντος του Δήμου, ήταν το επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού- Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμός, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Χριστοδουλίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, του Δήμου Παγγαίου καθώς και τη ΔΕΥΑΠ.

Ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο περιφερειάρχης, με τη σειρά του αναφέρθηκε στην ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας για το καλό του τόπου και της περιοχής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «Ποτέ δεν υπήρξαμε φερέφωνο κανενός πολιτικού χώρου».

Παράλληλα σημείωσε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ, με το Δήμο Παγγαίου, αποτελεί πρότυπο συνεργασίας, όταν συντεταγμένα, η Πολιτεία με την ευρεία έννοια, διαμορφώνει κοινό βηματισμό, δημιουργεί διαύλους συνεργασίας, επισημαίνοντας, ότι η αντανάκλαση στην τοπική κοινωνία σχετίζεται με το γεγονός ότι στο Δήμο Παγγαίου, τη δεδομένη χρονική στιγμή, περίπου 62 εκ. Ευρώ, είναι σε διαδικασία εξέλιξης ή σε διαγωνιστική διαδικασία, ελπίζοντας ότι μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, θα υπάρξει η δυνατότητα για αυξητική εισροή χρηματοδότησης προς τον Δήμο Παγγαίου.

Μετά την παρουσίαση των τεχνικών έργων, ο κ. Γιαννακίδης συνεχάρη το Δήμαρχο Παγγαίου για την αλληλεγγύη στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων, σε μια περίοδο, όπου η Περιφέρεια καρκινοβατεί, ενώ ο δήμαρχος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει «αγγίξει» το Δήμο Παγγαίου, καθώς και ότι το τεχνικό «παζλ», θα κλείσει με το ΕΣΠΑ, ενώ από κοινού τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης της τοπικής δημιουργίας, αναφερόμενοι αμφότεροι στην δημιουργία εκθεσιακού χώρου στο Δήμο Παγγαίου, όπου θα «στεγάσει», το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη.
Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο δήμαρχος Παγγαίου, επισκέφθηκαν το έργο με τίτλο «Οδοποιία σύνδεσης οικισμού Ακροβουνίου με το Δ.Δ Κηπίων και επέμβαση βελτίωσης οδού σύνδεσης του Δ.Δ Κηπίων με το εθνικό δίκτυο».

Ο κ. Γιαννακίδης όμως κλήθηκε να απαντήσει και σε μία σειρά ερωτημάτων. Για τη διαχείριση απορρυμάτων τόνισε πως δε θα προχωρήσει κανένας σχεδιασμός δίχως την συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών, για την περιμετρική επανέλαβε ότι τα χρήματα υπάρχουν και περιμένουν τις αδειοδοτήσεις, ενώ για την ανεργία στην περιφέρεια εξήγησε πως αυτός δεν είναι το κράτος και προσπαθούν όλοι μέσα από αναπτυξιακά έργα να ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments