ΚΑΒΑΛΑ — 15 Νοεμβρίου 2012
  • Views158

Κατασκευαστικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές των λιμανιών δικαιοδοσίας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ ΑΕ) θα ξεκινήσουν να εκτελούνται το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για έργα που είχαν σταματήσει πριν από δυο περίπου χρόνια και πρόκειται σύντομα να επαναδημοπρατηθούν τόσο στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης όσο και στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» στην πόλη της Καβάλας.

Οι επαναδημοπρατήσεις αφορούν την κατασκευή τριών έργων: της επέκτασης και θωράκισης του προσήνεμου μόλου στο επιβατικό λιμάνι, του αποσπασμένου κυματοθραύστη στο εμπορικό λιμάνι και το ημιτελές έργο της επέκτασης των βόρειων κρηπιδωμάτων στο εμπορικό λιμάνι.

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι τα έργα αυτά θα καταστήσουν το εμπορικό λιμάνι απόλυτα λειτουργικό και το επιβατικό λιμάνι ακόμα πιο ασφαλές για τα πλοία των πορθμειακών γραμμών αλλά και για τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο επιβατικό λιμάνι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Για το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», τονίζει ο κ. Κοσμίδης, «η διοίκηση του ΟΛΚ έχει προγραμματίσει την κατασκευή και τοποθέτηση πλωτών προβλητών που θα εξασφαλίσουν περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού σε τουριστικά σκάφη αναψυχής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.200.000 €, χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments