ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 05 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views397

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zeK_qiDxLxU[/tube]

«Δεν θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά οπαδούς του Ολυμπιακού. Θέλουμε να τα κάνουμε φιλάθλους, αθλητές και να γεμίσουν με εμπειρίες και παραστάσεις από ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου υπεύθυνος της επίσημης Ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Καβάλα, «Αθλητές Ολυμπιακού» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο του Ολυμπιακού Πειραιώς Γιώργο Αμανατίδη και τον υπεύθυνο των Ακαδημιών στην Αλεξανδρούπολη Παναγιώτη Λογαρά.

Τονίζοντας ότι «η έκτη χρονιά λειτουργίας της Ακαδημίας εγκαινιάζει μια νέα εποχή» μίλησε για την απόφασή του να συνεργαστεί από φέτος με το επίσημο δίκτυο των Ακαδημιών της Πειραϊκής ομάδας και είπε ότι «θέλω τη φιλοσοφία, την τεχνογνωσία του και τη δυνατότητα που παρέχει να επιμορφώνομαι προπονητικά. Είδα τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός. Τα «θέλω» και τα «πιστεύω» μου συμβαδίζουν με αυτά που ζητά από τα παιδιά, κι αυτό με καλύπτει.

Στους όρους της συνεργασίας μια παράγραφος ξεχώρισε για μένα: στην τριμηνιαία αξιολόγηση κάθε αθλητή θα περιμέναμε όλοι να δοθεί βάση στο αν ξέρει να κάνει ντρίμπλα ή να σουτάρει. Όμως, οι προτεραιότητες του Ολυμπιακού και οι δικές μου, είναι άλλες. Πρωταρχικό σκοπό έχει η συμπεριφορά του παιδιού και η ικανότητά του να προσαρμόζεται στην κοινωνία και την ομάδα, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του, η επίδοση στο σχολείο και στο τέλος οι αθλητικές του επιδόσεις. Δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανένα. Το 2 με 3 τοις χιλίοις των παιδιών που ασχολείται στις ακαδημίες γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι έχασαν τον χρόνο τους.

Θέλουμε να φτιάξουμε φιλάθλους, αθλητές, ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες. Θεωρώ ότι δεν είμαι απλά προπονητής αλλά, παιδαγωγός. Αυτά που υποστηρίζω τόσα χρόνια τα βρήκα στον Ολυμπιακό, να με στηρίξει και να μεγιστοποιήσει τις μέχρι τώρα δυνατότητές μου».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως «όταν ένα παιδί μάθει να συμπράττει αρμονικά σε μια κοινωνία και να μαθαίνει να αναγνωρίζει τον καλύτερο, να μάθει να γίνεται καλύτερος, να μπορεί να διαχειρίζεται την πίεση του χρόνου και να βρίσκει χρόνο να αθλείται και να είναι καλός στα μαθήματα, τότε αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο μέλος στην κοινωνία».

Τέλος, αναγνωρίζοντας την «αγάπη και υποστήριξη του κόσμου της Καβάλας που μου τη δείχνει έμπρακτα σε κάθε μου βήμα, σήμερα μπορώ υπεύθυνα και σίγουρα ν’ απευθυνθώ στους γονείς και να πω ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την εκγύμναση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους».

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του στο γεγονός ότι η βόρεια Ελλάδα και η Καβάλα έχουν αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές κάτι που πρέπει να συνεχιστεί με τον σωστό τρόπο από επαγγελματίες και υπεύθυνους ανθρώπους που αναζητά ο Ολυμπιακός, κάτι που βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, με πολύτιμη εμπειρία στα γήπεδα.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην φιλοσοφία που διέπει πλέον το δίκτυο των 35 Ακαδημιών της ομάδας, τα ειδικά σεμινάρια για τους προπονητές και την ενιαία προπονητική αντιμετώπιση των παιδιών με σωστό προγραμματισμό δράσεων.

«Δεν κάνουμε μαζικό αθλητισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας για την επαγγελματική υποστήριξη που παρέχεται με στόχο να μην υπάρχει πλέον έλλειμμα αθλητικής παιδείας στη χώρα μας και φυσικά ν’ αναδειχθούν νέοι ποδοσφαιριστές, υπεύθυνοι και σωστοί επαγγελματίες.

«Δεν ερχόμαστε για ν’ αλλάξουμε ομάδα στα παιδιά. Τα στοιχεία μας λένε ότι ένα 40% των αθλητών από τις Ακαδημίες μας υποστηρίζουν άλλη ομάδα», υπογράμμισε και τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Τέλος ο υπεύθυνος της αντίστοιχης Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, Παναγιώτης Λογαράς μίλησε για τη δική του εμπειρία στο δίκτυο Ακαδημιών του Ολυμπιακού από το 2006 μέχρι σήμερα κι έκανε λόγο για μια ομάδα που δεν έχει «ταβάνι» υπογραμμίζοντας ότι, ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε απλόχερα τη δυνατότητα στις ακαδημίες να εφαρμόσουν όλα όσα ζητούσαν τα προηγούμενα χρόνια κι έθεταν ως προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την υποδομή των αθλητών, για τη δημιουργία σωστών φιλάθλων και την εξεύρεση νέων ταλαντούχων ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ο αγιασμός στις εγκαταστάσεις

Το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία αθλητών και γονέων πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας «Αθλητές Ολυμπιακού» στις εκ βάθρων ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στα Αμισιανά.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα εποχή που ξεκινά στην άθληση των παιδιών τους και να λύσουν τις απορίες τους με ερωτήσεις που έγιναν προς τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Γιώργο Παπανδρέου και τον τεχνικό σύμβουλο του Ολυμπιακού Γιώργο Αμανατίδη. Ενημερώθηκαν επίσης για την οικονομική προσφορά των αθλητικών ειδών ένδυσης, τα δρομολόγια του λεωφορείου που πλέον επεκτείνονται και προς νέες περιοχές, τις ημέρες και τις ώρες των προπονήσεων, καθώς και για τη νέα μειωμένη μηνιαία συνδρομή και τις εκπτώσεις που γίνονται για δυο και περισσότερα παιδιά από την ίδια οικογένεια.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments