ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ — 04 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views339

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=PW0GS1lbSwg[/tube]

Έντονα παράπονα εκφράζονται από αγρότες και κτηνοτρόφους σε πολλά μέρη της Ελλάδας, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί παρά τη ρητή εντολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις διαβεβαιώσεις και των τοπικών αρχόντων αναγκάζονται να πληρώνουν αντίτιμο για την παραλαβή των δηλώσεων ΟΣΔΕ προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις τους για το 2012.

Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ – Neuropublic, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το Υπουργείο. Οι πρώτες «κόκκινες κάρτες» έχουν ήδη βγει για τις ΕΑΣ κάποιων περιοχών της Πελοποννήσου αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα πρώτα παράπονα τέθηκαν από παραγωγούς της Δράμας.

Το ζήτημα αυτό τέθηκε, όπως ήταν φυσικό, και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη στην Δράμα, με αφορμή τα εγκαίνια της 18ης Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Φωτολίβος 2012. Εκεί τα αίματα άναψαν όταν εκπρόσωποι αγροκτηνοτροφικών οργανώσεων από την Ανατολική Μακεδονία έθεσαν με έντονο τρόπο το πρόβλημα αυτό υπόψη του κ. Τσαυτάρη.

Δείτε το πλήρες βίντεο (από το dramini.gr)

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zJU-mjrLs3s[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments