ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Μαΐου 2013
  • Views175

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, που διοργάνωσαν ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιχείρησαν να συμμετάσχουν την Κυριακή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τόσο στη δοξολογία που τελέστηκε, όσο και στο μνημείο στο ποτάμι της Αράπιτσας η παρουσία τους ήταν αισθητή ενώ η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε επικίνδυνα όταν ζήτησαν να καταθέσουν στεφάνι. Η αστυνομία δεν το επέτρεψε, ωστόσο το στεφάνι το κατέθεσαν μόνοι τους, μετά το τέλος της τελετής.

Η ένταση όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό το περιστατικό, αφού σε μικρή απόσταση συγκεντρώθηκαν και μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε μεταξύ τους για παν ενδεχόμενο, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και των κομμουνιστών ενώ η άλλη πλευρά φώναζε υπέρ της εργατικής τάξης και κατά του φασισμού.

Μετά την παρέλαση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να περάσουν μπροστά από το Ηρώο, κάτι που όμως δεν επέτρεψαν το ΕΚΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία.

Με ένα μεγάλο πανό και κιγκλιδώματα έκλεισαν τον δρόμο, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα πνεύματα να ηρεμήσουν.

«Εξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από την εργατομάνα Νάουσα», με αυτό το σύνθημα στο πανό και με τη μαζική παρουσία του ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, εμπόδισε την ολιγομελή ναζιστική συμμορία των χρυσαυγιτών να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Νάουσας (22 Απρίλη 1822)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments