• Views177

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=7V5znrxV2sA[/tube]

Την ενοχή του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση. Οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης και τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας τους. Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση. Το Δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17,9 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ανέλαβε ο πρώην Ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Εντολή στους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ εφόσον έχει περάσει διάστημα 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησής τους έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης. Σε εγκύκλιο που έστειλε επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής (σχετ. ΟλΑΠ 2/2011). Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κλπ.), εφιστάται n προσοχή των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προ ημερησίας διατάξεως για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής ανέπτυξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα λέγοντας: «Το αγροτικό δεν είναι ένα ακόμη πρόβλημα κυβερνητικής πολιτικής, είναι κεντρικό ζήτημα ύπαρξης για την ελληνική κοινωνίας, θεμελιώδες ζήτημα, σε εμάς τίθεται με επιτακτικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Τα πάνω – κάτω φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» για περίπου 110.000 μαθητές, οι οποίοι από τις 17 Μαΐου θα μπουν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για να διεκδικήσουν τις θέσεις στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Φέτος, όμως, θα είναι κατά πολύ μειωμένες οι θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα φτάσουν το 15% και το 30% αντίστοιχα. Η μείωση των θέσεων αυξάνει τον ανταγωνισμό και αυτό οδηγεί σε αύξηση των βάσεων. Ο πήχης ειδικά στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται να ανέβει πολύ ψηλά. Με βάση το σχέδιο «Αθηνά» οι σχολές Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών επιστημών θα έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν 2.000 λιγότερους εισακτέους. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί κατακόρυφα ο ανταγωνισμός και παράλληλα να ανέβουν οι βάσεις, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Στο δεύτερο πεδίο πάντως οι θέσεις αναμένεται να αυξηθούν από 7.500 σε 9.500. Στο τρίτο πεδίο σπουδών που αφορά στις σχολές υγείας οι αλλαγές δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Θα υπάρξουν μόνο λίγες αυξομειώσεις και έτσι και οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα. Στο τέταρτο και το πέμπτο πεδίο θα υπάρξουν μειώσεις εισακτέων ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεάσουν πολύ τις βάσεις.

Οι κάτοικοι της Ζαγοράς Πηλίου κατέγραψαν σε ερασιτεχνικό βίντεο τη στιγμή που οι δυο άντρες που συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και οι δυο γυναίκες επιβιβάζονταν στο ελικόπτερο με προορισμό τις φυλακές Τρικάλων.

«Χοντραίνει» η αντιπαράθεση του Ε. Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος σε μία κίνηση που θυμίζει τη ρήση του θυμόσοφου λαού ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο» πήρε επάνω του την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας στη βουλή τις καταγγελίες γερμανικού περιοδικού ότι ο αμερικανός μεγαλο-επενδυτής στηρίζει ανοιχτά τον κ. Τσίπρα προκειμένου να μπει στο μάτι του Βερολίνου.
Το δημοσίευμα το οποίο φιλοξενήθηκε στις σελίδες των ΝΕΩΝ έγινε «σημαία» από τον κ. Βενιζέλο στη χθεσινή συζήτηση στη βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καρφώνει τον Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή σε συνέδρια που διοργανώνουν «κερδοσκόποι»…
Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορούν να κατηγορούν ένα κόμμα που αντιστέκεται στους κερδοσκόπους.

Με βραχεία κεφαλή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρία Marc για λογαριασμό του Alpha.
Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 23,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 22,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 10% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, με το ίδιο ποσοστό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%.

Μικρό προβάδισμα κατά 0,3% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εκτίμηση ψήφου, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28,3% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12,3%.Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δέκα μονάδες και πλέον, του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,3% έναντι 38,0% του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments