ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 30 Οκτωβρίου 2012
  • Views162

Πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν για μια πατρίδα ανεξάρτητη,  κυρίαρχη και υπερήφανη, απηύθυναν τα μέλη του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος από τη Θεσσαλονίκη την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξής τους.

Με σήμα μια αρχαία τριήρη, το νέο Κίνημα φιλοδοξεί να ενώσει κάτω από τα πανιά του όλους τους  Έλληνες, σε έναν κοινό αγώνα κατά των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων και τραπεζιτών.

Ήρθε η ώρα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στο ξεπερασμένο, διεφθαρμένο και αποτυχημένο πολιτικό καθεστώς των τελευταίων ετών, το οποίο οδήγησε τη χώρα σε πλήρη κατάρρευση, εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό, διέλυσε τις κοινωνικές δομές τους κράτους, απεμπόλησε την Εθνική Ανεξαρτησία και διέρρηξε τη λαϊκή ενότητα, υπογράμμισε στην εισηγητική ομιλία του ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, ιδρυτικό μέλος του Κινήματος, προσθέτοντας πως οι ευθύνες των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τα όρια των λανθασμένων χειρισμών, κάνοντας κατανοητό σε κάθε έλληνα πολίτη ότι η συγκρότηση ενός κινήματος ανατροπής, αντικατάστασης και κάθαρσης αποτελεί μονόδρομο.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός εθνικού εγκλήματος, μιας γενοκτονίας και οφείλουμε να αντιδράσουμε, πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στη δημιουργία του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο, όπως υπογράμμισε με έμφαση, στοχεύει στη θεσμοθέτηση των διαδικασιών που θα ξαναζωντανέψουν τη θέληση και τη διάθεση του πολίτη για συμμετοχή σε μια δημοκρατία η οποία θα έχει ως βάση τον ίδιο τον πολίτη και όχι μακρινούς εκπροσώπους του.

Στόχος μας θα είναι να  θεσμοθετηθούν οι διαδικασίες ελέγχου σε μόνιμη βάση των οργάνων της δημοκρατίας και όσων συμμετέχουν σε αυτά, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, μόνο με το λαό κυρίαρχο, θα μπορέσουμε να δούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την   κοινωνική αλληλεγγύη να γίνονται κυρίαρχα στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαδημητρίου, χαρακτηρίζοντας ως «αναγκαίο και επιτακτικό» τον αγώνα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments