ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 18 Ιουλίου 2012
  • Views921

Κάποτε έλεγαν ότι οι γυναίκες δεν παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο…

Κάποτε έλεγαν ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι είναι οφσάϊντ…

Κάποτε έλεγαν ότι οι γυναίκες έβλεπαν ποδόσφαιρο μόνο αν υπήρχε κάποιος ωραίος (εμφανισιακά) αθλητής…

Πλέον, όμως, όλα αυτά τα στερεότυπα ανήκουν στο παρελθόν (με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι όλα ξεκίνησαν μετά την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική μας ομάδα), και οι γυναίκες που παρακολουθούν ποδόσφαιρο (είτε από την τηλεόραση είτε δια ζώσης) και ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ομάδες (μεταγραφές, πρόεδροι κτλ) αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ήταν φυσικό, ούτε η Καβάλα ήταν δυνατό να ξεφύγει από αυτό τον κανόνα. Μπορεί, τον τελευταίο καιρό, το καραβάκι μας να έχει πέσει, κυριολεκτικά, σε φουρτούνες και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει, όμως οι οπαδοί της (είτε όσοι ανήκουν στους 3 συνδέσμους -“ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ”, “ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ”, “KAVALA CLUB”- είτε όχι) δεν το εγκατέλειψαν. είτε όταν ο ΑΟΚ -επί εποχής Ψωμιάδη- κυνηγούσε το όνειρο της εξόδου στην Ευρώπη, είτε όταν η ομάδα μας καταποντίστηκε εν μια νυχτί -ελέω Γερουλάνου- στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Πλέον, εδώ και λίγες ημέρες, στους 3 αυτούς συνδέσμους φιλάθλων προστέθηκε και ένας ακόμη, ο οποίος διαφέρει σημαντικά από τους προαναφερθέντες. Σε τι; Μα στο γεγονός ότι ιδρύθηκε από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες!

Και το όνομα αυτού του συνδέσμου; ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Εμπνευστής της προσπάθειας αυτής είναι μια παλιά γνωστή μας από τον χώρο της δημοσιογραφίας, η Φωτεινή Χατζηϊωαννίδου, η οποία αν και δεν κατάγεται από την Καβάλα φαίνεται ότι αγαπάει την ομάδα μας περισσότερο από κάποιους άλλους συμπολίτες μας οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν εγκαταλείψει το καραβάκι στην τύχη του για διάφορους λόγους (είτε διαφωνίες μεταξύ συνδέσμων είτε ελέω Ψωμιάδη…).

Ας αφήσουμε, όμως, την ίδια την Φωτεινή να μας συστήσει στα της Λέσχης Φιλάθλων Γυναικών Καβάλας.

ΕΡ.: Φωτεινή γεια και χαρά σου. Δεν προέρχεσαι από την Καβάλα, αλλά από την Σκύδρα. Πώς σου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσεις μια Λέσχη Φιλάθλων Γυναικών Καβάλας;

ΑΠ.: Πλέον εχω γινει δημοτης καβαλας και οσο εχω αγαπησει την πολη αλλο τοσο και την ομαδα και θα την στηριξουμε στόχος είναι η συσπείρωση του γυναίκειου φύλλου που ασχολείται με τον αθλητισμό και επιθυμεί να στηρίξει τις τοπικές μας ομάδες όπως ο ΑΟΚ η Ενωση αλλα και η Καβάλα 86.καθως επισης εθελοντικες εργασιες , φιλανθρωπικους σκοπους και πολλες αλλες δραστηριοτητες.

ΕΡ.: Πόσα μέλη αριθμεί η Λέσχη;

ΑΠ.: Η λέσχη αποτελείται απο πρόεδρο, αντιπρόεδρο, ταμία και γραμματέα και εχουν δειξει πολλες κοπέλες ενδιαφέρον ώστε να γίνουν μέλη της Λέσχης.

ΕΡ.: Πώς μπορεί να έρθει κάποια σε επαφή μαζί σας, και πού μπορεί να σας βρει;

ΑΠ.: Υπάρχει σελίδα της Λέσχης στο facebook με την ονομασία ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (http://www.facebook.com/LeschePhilathlonGynaikon). Επίσης όσες επιθυμούν μπορούν να έρθουν και σε επαφή μαζί μου στο τηλέφωνο 6986618735.

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments