ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Φεβρουαρίου 2013
  • Views146

Κι αν το όπλο της φωτογραφίας είναι από αυτά που χρειάζονται άδεια οπλοκατοχής, οι έμποροι βρήκαν αντίστοιχα ηλεκτρικά και τα έβαλαν “προς πώληση” μέσω φυλλαδίων και DVD στη Βουλή. Την περασμένη Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου λοιπόν οι βουλευτές βρήκαν  στις θυρίδες τους μια αναπάντεχη αλληλογραφία. Δεν επρόκειτο για τις απαντήσεις σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου ή άλλου είδους κοινοβουλευτική αλληλογραφία. Στη θέση αυτών υπήρχε  ένα διαφημιστικό τεύχος ενός “πολυχρηστικού μη θανατηφόρου συστήματος”, ενός πιστολιού που περιγράφεται ανώδυνα ως δήθεν”εργαλείο πολλαπλών εφαρμογών”.

fotografia__9_

Το περιοδικό φυλλάδιο που βρήκαν οι βουλευτές στις θυρίδες τους

Επρόκειτο για την προώθηση ενός “μη θανατηφόρου όπλου” όπως το χαρακτηρίζουν οι πωλητές που …άλωσαν την Βουλή, το οποίο σύμφωνα με την επιστολή “βρίσκεται στο τελικό στάδιο εισήγησης – λήψης σχετικής απόφασης” από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και το οποίο απευθύνεται στους πολίτες (κυρίως στις γυναίκες) και στις αστυνομικές δυνάμεις. ;Άρα δεν είναι ακόμη νόμιμο χωρίς άδεια οπλοκατοχής!!
Έτσι, ένα περιοδικό που συνοδευόταν από ένα dvd που καταγράφει τα χαρακτηριστικά του εν λόγω όπλου και μια επιστολή που απευθυνόταν στις γυναίκες βουλευτές, προσπαθώντας να τις πείσει για τη χρησιμότητα του όπλου, βρέθηκαν στις θυρίδες τους.
Για το θέμα αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου που έστειλε ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της βουλής διατυπώνοντας τα εξής ερωτήματα:

Ποια διαδικασία ακολουθείται για την είσοδο της όποιας διαφημιστικής αλληλογραφίας στη Βουλή και για τη διανομή της στις θυρίδες των βουλευτών; Με ποια κριτήρια, αν υπάρχουν, γίνεται δεκτή τέτοιου είδους αλληλογραφία; Μπορεί, δηλαδή, ο οποιοσδήποτε διαφημιστής ή εμπορικός αντιπρόσωπος να αποστείλει έντυπο υλικό των πελατών του στις θυρίδες των βουλευτών; Μπορεί ο κάθε εκπρόσωπος οικονομικού/ εμπορικού συμφέροντος να ασκήσει πίεση, μέσω επιστολών, προκειμένου οι βουλευτές να “ενημερωθούν” για να ψηφίσουν “καταλλήλως” υπέρ κάποιας υπηρεσίας ή προϊόντος; Δεν υφίσταται κανενός είδους έλεγχος; Είναι η εθνική Αντιπροσωπεία ξέφραγο αμπέλι για την προώθηση των κάθε είδους συμφερόντων; Στο πλαίσιο ποιας λογικής; Στη βάση ποιου κανονισμού, η Βουλή μετατρέπεται σε πεδίο προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων; Και μάλιστα εξόχως αμφιλεγόμενων αντικειμένων που σχετίζονται με την αυτοάμυνα;

Το εντυπωσιακό είναι δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αλληλογραφία η οποία δεν συνάδει με το κοινοβουλευτικό έργο, καταλήγει στις θυρίδες των βουλευτών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν ανακαλύψει στις θυρίδες τους επιστολές από ιδιωτική εταιρία παροχής σωματοφυλάκων, αυτοαποκαλούμενη μάλιστα “Ακαδημία”, που πρότεινε τις υπηρεσίες της στους βουλευτές…
Μπάτε σκύλοι αλέστε δηλαδή
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments