ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 06 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views142

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FOJTrZ_VdUs[/tube]

Έληξε ο αποκλεισμός της σχολής της ΕΛ.ΑΣ στην Καισαριανή από αστυνομικούς υπαλλήλους καθώς στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία τους με τον Αρχηγό της Αστυνομίας υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του κ. Παπαγιαννόπουλου ότι το αίτημά τους για τα νυχτερινά θα προωθηθεί και ότι ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο μετέβη και εισαγγελέας, ενώ η αποχώρηση των αστυνομικών από το σημείο άνοιξε το δρόμο και για τα λεωφορεία με τους άνδρες των ΜΑΤ που ταξιδεύουν για τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ.

Στιγμές μεγάλης έντασης επικράτησαν λίγο πριν από τις 8 και μισή το πρωί στην είσοδο της σχολής της ΕΛ.ΑΣ. στην Καισαριανή. Δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς προκειμένου να εμποδίσουν τα λεωφορεία με τις ενισχύσεις να ταξιδέψουν για τη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ, ήρθαν στα χέρια με τους συναδέλφους τους.

Όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής τα ΜΑΤ είχαν εντολή να τους απωθήσουν προκειμένου να ανοίξουν την είσοδο του κτιρίου.

Η σημερινή κίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων έρχεται να προστεθεί στην ένστολη διαμαρτυρία με την οποία υποδέχθηκαν χθες τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας δήλωναν αρχικά διατεθειμένοι να παραμείνουν στο σημείο όσο χρειαστεί, ενώ η διοίκηση των ΜΑΤ άνοιξε άλλη πύλη των εγκαταστάσεων, προκειμένου να εισέλθουν οι άνδρες των ΜΑΤ που αποκλείστηκαν από συναδέλφους τους συνδικαλιστές και από εκεί να φύγουν, έστω και με καθυστέρηση τα οχήματα που θα τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της ΔΕΘ.

Στις 5:30 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία ένστολων προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.Περίπου 7.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο, κρατώντας πανό και με συνθήματα διατράνωσαν τα αιτήματα των κλάδων τους. Μάλιστα, οι διαδηλωτές έχουν στήσει και κρεμάλες και φωνάζουν “ψεύτες, ψεύτες”. Στην κοινή ανακοίνωση τους οι έξι Ομοσπονδίες των ενστόλων κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» του υπουργείου Οικονομικών που προωθεί σχέδιο περικοπών της τάξεως του 6% ή 7,5%.

Πηγή: real.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments